Biserica Ortodoxa Romana in sprijinul sinistratilor


COMUNICAT DE PRESA

          

 Biserica Ortodoxa Romana in sprijinul sinistratilor


I. Suma totala folosita de Biserica Ortodoxa Romana pentru ajutorarea sinistratilor din Banat , dar si din alte zone ale tarii din primavara acestui an a fost de aprox. 1, 7 milioane EURO , bani colectati de la credinciosii ortodocsi in urma apelului Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist.


Prin intermediul Arhiepiscopiei Timisoarei, in parteneriat cu Televiziunea Romana, au fost construite 21 de case in judetul Timis, finalizate si receptionate de catre beneficiari): Foieni (9 case), Crai Nou (6 case), Sculea (2 case), Gataia (2 case), Denta (o casa), Ionel (o casa); de asemenea, se construieste scoala din satul Ionel care va fi finalizata in cursul anului viitor (1 000 mp).


II.

Suma folosita pana in prezent pentru ajutorarea familiilor sinistrate in urma inundatiilor din aceasta vara, in special din Moldova (jud. Vrancea, Galati, Bacau), este de peste 4.740.000 RON (47.400.000.000 ROL) , la care se adauga donatii in materiale de constructii, cereale, alimente, imbracaminte si bunuri de larg consum a caror valoare a fost estimata la 20 000.000 RON (200.000.000.000 ROL) . De asemenea, pana in prezent, in urma campaniei „Invinge apele”, aflata in desfasurare, organizata de Patriarhia Romana si Televiziunea Romana, pana la mijlocul lunii octombrie, au fost stranse peste 2.200.000 RON (22.000.000.000 ROL) .


Prin intermediul Episcopiei Buzaului si Vrancei, in parteneriat cu Televiziunea Romana, se construiesc locuinte pentru 16 familii de sinistrati din localitatile Odobesti si Botarlau, jud. Vrancea, care vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii noiembrie a.c.


Prin intermediul Episcopiei Dunarii de Jos, in parteneriat cu Televiziunea Romana, se construiesc 26 locuinte in localitatile Torcesti si Cosmesti-Vale, jud. Galati, care vor fi finalizate pana la sfarsitul lunii noiembrie a.c.


Prin intermediul Episcopiei Romanului, cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei, se construiesc 100 de locuinte in judetul Bacau (Valea Trotusului, Comanesti etc.), din care au fost finalizate, deja, 35 de case, restul urmand sa fie finalizate pana la sfarsitul lunii noiembrie a.c.

Beneficiarii celor 163 de locuinte sunt familii cu copii sau fara posibilitati materiale, selectate de catre preotii din localitatile respective.


In primavara anului viitor urmeaza sa se continue actiunea de constructie a unor locuinte si obiective de interes social (scoli, dispensare medicale), acolo unde va mai fi nevoie, bineinteles si in functie de resursele financiare ale Bisericii.


Timp de aproape doua luni , in numeroase localitati afectate de inundatii, familiile sinistrate au primit cel putin o masa calda din partea parohiilor ortodoxe din localitatile respective, cu sprijinul a mii de parohii din intreaga tara care au donat alimente si alte bunuri necesare ducerii la bun sfarsit acestei lucrari filantropice, ca expresie a solidaritatii si iubirii aproapelui.

 

 

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

09 Noiembrie 2005

Vizualizari: 1560

Voteaza:

Biserica Ortodoxa Romana in sprijinul sinistratilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE