Comunicat de presa - Totusi dialogul este posibil si necesar

 

Urmare declaratiei I.P.S. Mitropolit Kiril de Smolensk si Kaliningrad, presedintele Departamentului pentru Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, din data de 1 noiembrie 2007, prin care isi manifesta ingrijorarea fata de reactivarea, de catre Mitropolia Autonoma a Basarabiei, a trei eparhii istorice, facem urmatoarele precizari:

 

Patriarhia Romana considera dialogul pe tema canonicitatii jurisdictiilor bisericesti din Republica Moldova, precum si pe alte teme de actualitate, ca fiind posibil si necesar.

 

Hotararea Sf.

Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din data de 23 octombrie 2007, luata pe baza recunoasterii oficiale a statului independent Republica Moldova, cu privire la eparhiile reactivate, va putea fi transpusa in practica in consultare cu Patriarhia Moscovei si cu alte Biserici Ortodoxe surori, tocmai pentru ca se doreste intarirea comuniunii si cooperarii intre Bisericile Ortodoxe surori.

 

Daca dialogul nu ar fi posibil pentru moment, la Moscova, in zilele de 19-20 noiembrie a.c., acesta poate fi organizat la o alta data si intr-o alta tara, de preferinta majoritar ortodoxa, ca de pilda Grecia sau Cipru, pentru a pastra permanent atmosfera comuniunii  si coresponsabilitatii ortodoxe.

 

Consideram ca prietenia si comuniunea frateasca trebuie sa fie totdeauna mai tari decat teama pe care o poate naste neintelegerea unei situatii noi.

 

 

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI

 

.

02 Noiembrie 2007

Vizualizari: 861

Voteaza:

Comunicat de presa - Totusi dialogul este posibil si necesar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE