Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist in Germania

 

In perioada 11-15 mai 2006, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, insotit de o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, efectueaza o vizita oficiala in Germania.

 

Vineri, 12 mai a.c., Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist are o intrevedere cu doamna Angel Merkel, cancelarul Germaniei, pe agenda discutiilor fiind inclusa si apropiata integrare a Romaniei in Uniunea Europeana.

 

Sambata, 13 mai a.

c., Parintele Patriarh Teoctist, in cadrul unui serviciu religios, pune piatra de temelie a bisericii comunitatii romanesti din Berlin in prezenta ierarhilor ortodocsi romani din Europa si America, membrilor clerici si mireni ai Adunarii eparhiale a Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord, a reprezentantilor celorlalte Biserici Ortodoxe surori, ai Bisericilor Romano-Catolica si Evanghelica, a autoritatilor locale, delegati ai comunitatilor romanesti din Germania etc. Autoritatile romane sunt reprezentate de domnull Bogdan Tataru Cazaban, consilier de stat pentru Culte care prezinta mesajul Excelentei sale, domnul Traian Basescu, presedintele Romaniei, si domnul Adrian Lemeni, secretar de stat pentru Culte in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor.

 

Duminica, 14 mai a.c., Prea Fericirea Sa, inconjurat de ierarhii romani din Diaspora si ai Bisericilor Ortodoxe surori din Germania, oficiaza Sfanta Liturghie si slujba de sfintire a catedralei Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord de la Nürnberg. La solemnitate participa reprezentanti ai altor Biserici crestine, membri clerici si mireni ai Adunarii Eparhiale a Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord, reprezentanti ai autoritatilor locale din Nürnberg.

 

Programul vizitei mai cuprinde intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale, cu lideri ai unor culte crestine din Bavaria, precum si cu delegati ai comunitatilor romanesti din Germania.

 

BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII

AL PATRIARHIEI ROMANE

.

09 Mai 2006

Vizualizari: 1614

Voteaza:

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist in Germania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE