5 noi arhimandriti in Arhiepiscopia Bucurestilor


5 noi arhimandriti in Arhiepiscopia Bucurestilor

 

La sfarsitul slujbei Sfintei Liturghii oficiata ieri la Catedrala patriarhala din Bucuresti, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a  hirotesit intru arhimandrit pe cinci protosingheli din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucurestilor. Slujba hirotesirii lor survine  hotararii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, din sedinta de lucru din zilele de 5 - 7 martie a.c., de a se acorda rangul de arhimandrit pentru un numar de protosingheli merituosi din Patriarhia Romana. In acest sens, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a mentionat: "Cu aprobarea Sf.

Sinod au fost ridicati la rang de arhimandrit 5 parinti de la Patriahie si din Bucuresti, care au fost hirotesiti arhimandriti pentru ca s-a dorit sa fie apreciata pe de o parte munca lor depusa, iar pe de alta parte institutiile in care lucreaza si in care slujesc Biserica. In curand vom avea si alti parinti ridicati la rang de arhimadrit gratie muncii lor pe care au depus-o ani la randul in ogorul misionar al Bisericii".

Cine sunt cei cinci parinti protosingheli ridicati ieri la rangul de arhimandrit, si ce inseamna acest rang, ne-a spus parintele arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor: "PF Sa a hirotesit arhimadrit pe parintii: Teofil - exarh administrativ al manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor, Antim David - eclesiarhul Catedralei patriarhale, Policarp - bibliotecar sef al Bibliotecii Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, Nectarie - staretul Manastirii Radu Voda si Dionisie Constantin - inspector la Patriarhia Romana. Acest rang de arhimandrit reprezinta cel mai inalt rang care se poate acorda monahilor, si vine sa recunoasca stradaniile, jertfa, trairea deosebita, ca si lucrarea administrativa a acestor monahi care ostenesc cu timp si fara timp in ogorul Domnului".

Tot ieri, la Catedrala mitropolitana din Cluj-Napoca a fost hirotesit intru arhimandrit Preacuviosul Parinte Protosinghel Macarie Dragoi, episcop ales al Episcopiei Ortodoxe Romane pentru Europa de Nord.

 

.

17 Martie 2008

Vizualizari: 1674

Voteaza:

5 noi arhimandriti in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE