Mesajul de condoleante al IPS Parinte Mitropolit Daniel la trecerea la cele vesnice a presedintelui CNA, Ralu Filip

 

Familiei regretatului RALU FILIP, presedinte al Consiliului National al Audiovizualului,
Membrilor Consiliului National al Audiovizualului,


Indurerata familie,
Stimati membri ai Consiliului National al Audiovizualului,

Am aflat cu multa durere in suflet de trecerea fulgeratoare la cele vesnice a presedintelui Consiliului National al Audiovizualului, Ralu Filip, jurnalist de seama al mass-mediei romanesti, om de echilibru, de inalta tinuta profesionala si fiu credincios al Bisericii Ortodoxe Romane.

Prin ceea ce a fost si a facut ca jurnalist si presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, Ralu Filip merita din plin respectul si omagiul nostru. In calitatea sa de presedinte al Consiliului National al Audiovizualului a coordonat si a implementat cu curaj proiecte de mare anvergura. Prin acestea va ramane un model luminos si inspirator pentru generatia tanara, prin competenta sa stiintifica, prin tenacitatea si verticalitatea sa morala, prin dragostea pentru slujirea Cuvantului si Adevarului.

Unul din proiectele dragi domnului presedinte Ralu Filip a fost si acela ca in audiovizualul romanesc sa existe, la nivel national, si un post de radio al Bisericii Ortodoxe, neuitand niciodata ca este descendent al familiei unuia dintre cei mai mari mitropoliti ai Moldovei din veacul al XIX-lea, Calinic Miclescu.

Ralu Filip a fost cel mai important sustinator al postului de radio TRINITAS al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei in proiectul de extindere la nivel national.

Pentru toate aceste fapte de lumina pe care credinciosul Ralu Filip le-a facut pentru promovarea culturii si credintei pe undele hertziene, Mitropolia Moldovei si Bucovinei ofera familiei indoliate cea mai mare distinctie a Mitropoliei noastre - CRUCEA MOLDAVA, pe care regretatul presedinte al Consiliului National al Audiovizualului era asteptat in acest an sa o primeasca in Catedrala noastra mitropolitana din Iasi. Inca din decembrie 2006, Ralu Filip a primit cu bucurie vestea acordarii distinctiei si se pregatea sa-si faca timp, intre multele sale responsabilitati, sa vina la Iasi, cetatea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Rugam pe Hristos, Domnul Cel inviat din morti, sa odihneasca sufletul robului  Sau Ralu impreuna cu dreptii, sa mangaie familia indoliata si pe toti cei care azi sunt intristati de aceasta plecare dintre noi a distinsului presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, Ralu Filip.

Vesnica lui pomenire din neam in neam!

Cu sincere condoleante si arhieresti binecuvantari,

+ Daniel,
Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

 

.

25 Mai 2007

Vizualizari: 2014

Voteaza:

Mesajul de condoleante al IPS Parinte Mitropolit Daniel la trecerea la cele vesnice a presedintelui CNA, Ralu Filip 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE