Sfintirea unui nou locas de cult si punerea pietrei de temelie, in Episcopia Buzaului si Vrancei

Preasfintitul Parinte Epifanie, Episcopul Buzaului si Vrancei a sfintit, sambata, 28 februarie 2009, un nou locas de cult si a pus piatra de temelie pentru o noua biserica din Protoieria Patarlagele.

In cursul diminetii, Preasfintia Sa a sfintit paraclisul cu hramul Sfantul Martir Sava de la Buzau, ridicat in nou infiintata Parohie Lunca din Protoieria Patarlagele. La Parohia Lunca, incepand din aceasta vara, vor fi demarate lucrarile pentru construirea unei biserici din zid.

Tot ieri, Preasfintitul Parinte Episcop Epifanie a pus piatra de temelie pentru o noua biserica in Parohia Valea Nehoiasului din cadrul aceleiasi Protoierii. Se preconizeaza ca locasul de cult, asezat sub ocrotirea Tuturor Sfintilor, sa fie finalizat in cinci ani, prin contributia credinciosilor, a Primariei orasului Nehoiu si a altor binefacatori din zona.

Noua biserica va contribui la conservarea actualului locas de cult din Parohia Valea Nehoiasului, vechi monument istoric din lemn, devenit neincapator pentru credinciosii comunitatii.

Sursa: Radio TRINITAS

.

02 Martie 2009

Vizualizari: 478

Voteaza:

Sfintirea unui nou locas de cult si punerea pietrei de temelie, in Episcopia Buzaului si Vrancei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE