ASCOR-ul din Basarabia cere modificarea legii privind combaterea discriminarii

 

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR) din Basarabia isi exprima nemultumirea fata de faptul ca proiectul de lege privind prevenirea si combaterea discriminarii se extinde si asupra minoritatilor sexuale. In acelasi timp, ASCOR saluta initiativa Coalitiei Nediscriminare de a elabora acest proiect de lege, insa considera ca manifestarile deviante, care urmeaza a fi stipulate in aceasta lege, cum ar fi pedofilia, zoofilia si sadismul nu pot servi drept criteriu pentru acordarea protectiei din partea statului. Potrivit reprezentantilor ASCOR, notiunea de "orientare sexuala", introdusa in noul proiect de lege, include, totodata, si notiunea de "cuplu homosexual". Astfel, in opinia ASCOR, se incearca includerea persoanelor cu deviatii sexuale in categoria persoanelor protejate de lege. "Consideram ca prin aceasta se urmareste excluderea familiei ca institutie privilegiata de catre stat, aceasta fiind egalata cu "cuplul homosexual", a declarat presedintele ASCOR, Cezar Salahor.

In comentariile autorilor proiectului, introducerea notiunii "orientare sexuala", drept categorie protejata prin lege, poate duce la modificarea legislatiei Basarabiei. In acelasi timp, codul familiei interzice casatoriile intre persoanele de acelasi sex, in timp ce, in urma elaborarii acestei legi, facilitatile oferite cuplurilor heterosexuale urmeaza a fi oferite, intr-o forma echitabila, si cuplurilor homosexuale.


"ASCOR cere excluderea din textul acestei legi a notiunii de "minoritate sexuala", "orientare sexuala" si "cuplu homosexual". Adoptarea legii in varianta ei actuala poate sa genereze consecinte periculoase pentru securitatea familiei si sanatatea morala a populatiei Republicii Moldova", a mai subliniat Cezar Salahor.


El a accentuat ca legea privind prevenirea si combaterea discriminarii trebuie adoptata in conformitate cu toate actele legislative aflate in vigoare, tinandu-se cont si de situatia critica economica si socio-demografica cu care se confrunta in prezent populatia Republicii Moldova.

.

04 Octombrie 2007

Vizualizari: 713

Voteaza:

ASCOR-ul din Basarabia cere modificarea legii privind combaterea discriminarii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE