Expozitie de icoane romanesti la Voghera

 

Asociatia Romanii in Italia, filiala Voghera, organizeaza vernisajul unei expozitii de icoane ortodoxe romanesti, realizate de pictorul roman de icoane Cristian Dumitrana.Icoanele sunt oferite pentru expozitie prin amabilitatea preotului Traian Valdaman, iar organizarea expozitiei apartine prof. Marioara Carlan, presedinta Asociatiei Romanii inItalia, in parteneriat cu oficialitatile locale.


Cristian Dumitrana s-a nascut in Romania in data de 29 mai 1961 intr-o familie cu stravechi traditii religioase, si a simtit inca din copilarie gratia si inspiratia divina, incercand apoi sa o exprime prin intermediul picturii. Astfel a devenit pictor de icoane, vesnic in cautarea valorilor spirituale crestine si a adevarului.

A lucrat si lucreaza atat in Romania cat si in Italia, ca pictor de icoane si restaurator. In Italia a restaurat fresce la Biserica "San Gerardino" din Monza, la Biserica "Del Carmine" din Vigvano, la Bisericile "San Giorgio" si "San Michele" din Pavia, la Biserica "Santa Maria Incoronata" din Milano, la Muzeul de Arta Moderna Villa Reale din Milano. Icoanele sale au fost prezentate in cadrul a numeroase expozitii in Europa, iar Cristian Dumitrana a fost invitat sa tina cursuri de restaurare in diverse orase din Lombardia.


Icoanele prezentate in cadrul expozitei din Voghera fac parte dintr-o colectie mai vasta, prezenta la Biserica Ortodoxa Romana din Milano. Expozitia va ramane deschisa timp de o saptamana.

.

19 Mai 2007

Vizualizari: 2980

Voteaza:

Expozitie de icoane romanesti la Voghera 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE