Mitropolia Basarabiei marginalizata la Soroca

Pentru ca apartine Mitropoliei Basarabiei, unei comunitati crestine din Soroca i se refuza alocarea unui lot de pamant pentru constructia unei Biserici. Desi un grup de initiativa din orasul Soroca, alaturi de parintele Radu Rusu, a depus o cerere la Consiliul raional, solicitand un teren pentru constructia Bisericii Sf. Parascheva, cererea nu este acceptata, pe motiv ca majoritatea consilierilor comunisti refuza sa voteze in favoarea unei decizii pozitive, informeaza Stirea de Garda.

Nicolae Barabas, consilier din partea PCRM a declarat in cadrul sedintei consiliului raional: "Nu cred ca trebuie oferit acest teren pentru constructia bisericii. Personal nu apartin nici unei confesiuni si nu sunt impotriva constructiei unui astfel de locas la Soroca, insa nu cred ca ar trebui sa stricam terenul pentru copii".

Ex-prefectul raionului Soroca, Ana Bejan, a declarat pentru stirea de Garda: "Este inca un argument care demonstreaza ca in Consiliul orasenesc Soroca functioneaza o masina de vot care nu face nimic altceva decat sa indeplineasca indicatii "de sus". Biserica Sf. Parascheva, pe care intentionam sa o construim, nu vine sa faca politica. Initial, consilierii parca au sustinut ideea constructiei bisericii, insa au votat impotriva. Am ramas stupefiata de votul consiliului care a respins cererea grupului nostru de enoriasi."

Parintele Radu Rusu sustine ca va insista ca biserica sa primeasca totusi teren pentru constructii. "Nu pot lasa ca biserica sa functioneze in aer liber. Trebuie sa gasim un loc pentru aceasta biserica. Venim pe cale pasnica, pentru ca o biserica nu se construieste cu cearta si galceava."

Terenul solicitat de enoriasi se afla intr-un parc public, din preajma Pichetului de Graniceri din Soroca.

Chisinau, Basarabia/Romanian Global News

.

30 August 2006

Vizualizari: 1584

Voteaza:

Mitropolia Basarabiei marginalizata la Soroca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE