Copiii romanilor din diaspora, in tabara la Manastirea Tismana


Copiii romanilor din diaspora, in tabara la Manastirea Tismana

Pana pe 31 iulie, la Manastirea Tismana, din judetul Gorj, se desfasoara a treia editie a Taberei de Traditie si Spiritualitate Ortodoxa. Manifestarea, care a inceput pe 5 iulie, este organizata de Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale. Beneficiarii acestui program sunt peste 100 de copii ai romanilor din diaspora si peste 40 de copii proveniti din familii defavorizate.

Dupa cum a mentionat preotul Mircea Cristian Filip, consilier in cadrul Mitropoliei Romane a Europei Occidentale si Meridionale, tabara ofera si posibilitatea mai multor copii de etnie rroma sa se bucure de comuniunea cu copii de aceeasi varsta. In cadrul Taberei de Traditie si Spiritualitate Ortodoxa de la Tismana, copiii participa la un program de rugaciune si la intalniri duhovnicesti, dar si la programe recreative.

Printre personalitatile duhovnicesti care dialogheaza cu copii se afla si Inalt Preasfintitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, precum si Preasfintitul Marc Nemteanul, Episcop-Vicar al aceleiasi Mitropolii.

Programele recreative includ dansul popular, teatrul, muzica, expresia plastica, fiind completate si de diferite activitati sportive.

Organizarea taberelor pentru copiii romanilor din diaspora, la Manastirea Tismana, are scopul de a le oferi acestora posibilitatea de a intra in contact cu religia ortodoxa si traditiile culturale romanesti.

.

24 Iulie 2008

Vizualizari: 830

Voteaza:

Copiii romanilor din diaspora, in tabara la Manastirea Tismana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE