IPS Mitropolit Daniel participa la intrunirea prezidiului Conferintei Bisericilor Europene


Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei (foto), participa in perioada 14-17 decembrie la intrunirea prezidiului Conferintei Bisericilor Europene care va avea loc la Geneva. Aceasta este prima intrunire de prezidiu pentru noul secretar general, Colin Williams, care si-a inceput mandatul pe 1 decembrie. În cadrul intrunirii vor avea loc doua evenimente speciale, un prim eveniment fiind programat pentru mine, 15 decembrie cnd dr. Tomas Gartner, detinatorul premiului John Templeton din 2004 pentru lucrari religioase scrise de laici, va sustine un curs. El va vorbi pe tema „Biserica in ziarele din Germania de Est- experientele unui jurnalist“.



Al doilea eveniment este reprezentat de slujba de instituire in functie a noului secretar general, care va avea loc in Capela Centrului Ecumenic din Geneva, vineri, 16 decembrie. Slujba va fi prezidata de presedintele Conferintei Bisericilor Europene, pastorul Jean-Arnold de Clermont, si de vice-presedintele Conferintei, Prea Fericitul Anastasios, Arhiepiscop al Albaniei. Cu acest prilej, Margarethe Isberg, deputat si vice-presedinte al Conferintei Bisericilor Europene, va tine o cuvntare.

Tot in cadrul intrunirii din aceste zile de la Geneva, se va discuta despre statutul femeii, se vor face propuneri pentru restructurarea Conferintei Bisericilor Europene si se va reflecta la cadrul ecumenic european. De asemenea, se vor intocmi rapoarte pentru pregatirea celei de-a treia intruniri Europeane Ecumenice.

.

14 Decembrie 2005

Vizualizari: 1287

Voteaza:

IPS Mitropolit Daniel participa la intrunirea prezidiului Conferintei Bisericilor Europene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE