La initiativa ASCOR, camerele studentilor ieseni au putut fi sfintite

 

Luni seara, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR) din Iasi a initiat actiunea prin care se va stropi cu aghiazma in camerele studentilor. Alaturi de studentii din ASCOR s-au aflat parintele Dumitru Carp, paroh la Biserica „Pogorarea Duhului Sfant“ (Bucium), si parintele Ghedeon, staretul Manastirii Sihastria Voronei. S-a mers mai intai in caminele din Campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara „Ioan Ionescu de la Brad“ si in Targusor Copou a Universitatii „Al. I. Cuza“.

Studentii s-au impartit in doua grupuri, a cate sase membri, insotindu-l pe unul dintre cei doi preoti care au stropit cu aghiazma.

Pr. Dumitru Carp, care merge in fiecare an cu studentii ascoreni, a precizat ca „aceasta initiativa este un bun prilej de-a alunga din caminele studentesti lucrarea celui viclean si de-a aduce binecuvantarea de care tinerii au atata nevoie in activitatea lor de la facultate. Si suntem primiti cu drag. Pot spune ca am gasit in foarte multe camere candele aprinse si icoane pe pereti“.

La sfarsit, ascorenii au lasat in camerele studentilor carti de rugaciuni pentru fiecare locatar. Actiunea a continuat si aseara cu urmatoarele camine din zona Copoului: 1 Mai, 1 Decembrie, Codrescu si Titu Maiorescu, iar preotii care au mers cu studentii au fost pr. Dumitru Carp si pr. Constantin Naclad, paroh la Biserica „Sf. Nicolae“ - Domnesc.

Aceasta actiune tinde sa devina o traditie

„Aceasta actiune a inceput la initiativa ASCOR- ului in urma cu mai multi ani si tinde sa devina o traditie. Pana acum mergeam de Boboteaza sa sfintim in camine, dar ne-am gandit ca de acum sa facem acest lucru si la inceput de an universitar, mai ales ca tocmai a inceput si postul Nasterii Domnului. Desi este frig si acumulam oboseala, mergem cu bucurie pentru a propovadui invatatura lui Dumnezeu si pentru a aduce la inceput de post un strop din bucuria Nasterii Domnului“, a afirmat George Neculai, coordonator al Departamentului „Credinta si Cultura“ din cadrul ASCOR.
Studentii i-au primit surprinsi si bucurosi. „Este binevenita o astfel de initiativa, mai ales acum, la inceput de post. Poate fi socotita o incercare de a ne apropia de spiritul Craciunului, o incercare de a ne face mai buni si de a ne aduce mai aproape de Dumnezeu. Este frumos si emotionant cand, obisnuit sa auzi numai de distractii si de petreceri, poti auzi si primi in camera ta de camin un preot“, a marturisit cu emotie Catalina Faghian, studenta in anul al II-lea la Administratie publica si locatara in caminul C1 din Targusor Copou.


de Narcisa BALABAN

 

.

16 Noiembrie 2005

Vizualizari: 1545

Voteaza:

La initiativa ASCOR, camerele studentilor ieseni au putut fi sfintite 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE