O delegatie a Bisericii Ortodoxe Bulgare viziteaza Moldova

 

O delegatie a Bisericii Ortodoxe Bulgare se afla, in aceste zile, in vizita in Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Delegatia formata din Inalt Prea Sfintitul Neofit, Mitropolit de Ruse, PS Naum, Episcop-vicar al Patriarhiei Bulgare si secretar al Sfantului Sinod al Bisericii amintite, dl. Ivan Jelev, ministrul cultelor din Bulgaria si profesor de Noul Testament la Universitatea din Sofia, si pr. Peter Totev, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Bulgare pe langa Patriarhia Romana, se afla in aceste zile in Moldova, la invitatia IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Delegatia a fost intampinata luni, 16 iulie, la Catedrala mitropolitana din Iasi de arhim.

Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor, impreuna cu alti slujitori ai catedralei.

Viitoare relatii intre institutii de invatamant teologic iesene si bulgare

In prima parte a zilei de ieri, delegatia a vizitat, pe rand, Institutul Social Caritativ "Diaconia" al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Biserica "Sf. Sava", care si-a serbat ieri unul dintre hramuri, Manastirea "Sfintii Trei Ierarhi", Biblioteca Ecumenica "Dumitru Staniloae", Facultatea de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" din Iasi, unde a fost primita de conducerea facultatii si de corpul profesoral. "ne-am bucurat cu totii de aceasta vizita si de binecuvantarea IPS Neofit. In cadrul vizitei am prezentat capela facultatii, o serie de laboratoare de la sectia Arta Sacra si am avut discutii privitoare la posibile relatii intre Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi si institutii de invatamant similare din Bulgaria. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa demaram cat de repede astfel de relatii. Pelerinajul acesta se desfasoara cu binecuvantarea IPS Mitropolit Daniel. A fost o intalnire foarte placuta, foarte calda, iar IPS Neofit s-a aratat foarte deschis si interesat de o colaborare pe linie bisericeasca si pe linie de invatamant teologic cu noi", a declarat pentru Radio Trinitas pr. prof. dr. Viorel Sava, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" din Iasi.
In partea a doua a zilei, oaspetii bulgari s-au aflat la Manastirea Golia si la Institutul Cultural Misionar Trinitas, dupa care au vizitat manastirile Podgorii - Copou si Cetatuia, poposind spre seara la Manastirea Neamt. Astazi, pelerinii din Bulgaria vor vizita manastirile nemtene: Secu, Sihastria, Varatec, Agapia si Bistrita. Pelerinii din Bulgaria se afla pentru prima data in Moldova.

 

 

.

18 Iulie 2007

Vizualizari: 1256

Voteaza:

O delegatie a Bisericii Ortodoxe Bulgare viziteaza Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE