PRECIZARE: Responsabilitate constant asumata


PRECIZARE: Responsabilitate constant asumata

 

In legatura cu hotararea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, din 16 octombrie 2008, de a propune Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane continuarea demersurilor pentru ca incadrarea salariala a preotilor sa fie asimilata cu cea a profesorilor din invatamantul preuniversitar, Biroul de Presa al Patriarhiei Romane precizeaza urmatoarele:

 

Situatia salariilor preotilor, care sunt printre cele mai mici din Romania, se afla constant in atentia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, iar ca urmare a interventiilor Patriarhiei Romane, s-au facut deja unele majorari ale salariilor preotilor saraci, desigur insuficiente, prin Legea nr. 132/ 2008, care a modificat Legea 142/1999.

 

In plus, Patriarhia Romana a inceput, inca de acum doua luni, noi convorbiri cu reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor cu scopul initierii unui proiect de lege prin care nivelul de salarizare a preotilor sa fie similar cu cel al profesorilor din invatamantul de stat. Propunerea Patriarhiei Romane a fost receptata pozitiv de catre Ministerul Economiei si Finantelor, care si-a manifestat disponibilitatea pentru promovarea unui astfel de proiect de lege prin care salariile preotilor sa ajunga la nivelul salariilor profesorilor, insa in mod etapizat, potrivit posibilitatilor financiare reale.

 

Asadar, grija Patriarhiei Romane pentru marirea salariilor preotilor continua, conform hotararii Sfantului Sinod, nu din motive de imagine, ci ca responsabilitate constant asumata.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

 

.

18 Octombrie 2008

Vizualizari: 576

Voteaza:

PRECIZARE: Responsabilitate constant asumata 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE