Prima expozitie scolara romaneasca deschisa in Marea Britanie

 

100 de lucrari grafice - desene, picturi si icoane pe lemn - realizate de elevi ai sectiei Arta Sacra din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Veniamin Costachi" de la Manastirea Neamt, vor fi prezentate astazi, 29 ianuarie, in cadrul unei expozitii, la Biblioteca Publica Grangetown din Marea Britanie. Vernisata sub motto-ul "Inimile noastre se indreapta catre Anglia, inimile noastre se indreapta catre voi", expozitia este o premiera absoluta atat pentru invatamantul nemtean, cat si pentru cel romanesc. Biblioteca Publica din Grangetown, orasel aflat in apropiere de Middlesbrough, gazduieste pentru prima data o expozitie scolara romaneasca permanenta, aceasta fiind o premiera si pentru Regatul Unit al Marii Britanii.


Legatura cu Marea Britanie a fost posibila in urma parteneriatului care exista intre Seminarul teologic de la Manastirea Neamt si Biblioteca publica din Grangetown. Expozitia a fost vernisata mai intai in luna mai a anului 2006 la seminar.

"Dupa vernisajul expozitiei am incercat, pe filiera romaneasca, sa trimitem aceste lucrari, idee de care cei de la scoala au fost incantati. Acestea constituie un act de donatie facut nu numai in semn de prietenie pentru tinerii din Marea Britanie, ci si in semn de pretuire pentru cultura acestei tari. Ei doresc ca aceasta expozitie sa fie una permanenta si sa aiba un caracter itinerant. Actiunea noastra are un caracter de noutate absoluta, in Marea Britanie fiind prima expozitie scolara romaneasca deschisa. Este o mare victorie a acestor baieti, este o mare victorie a scolii romanesti din judetul Neamt, din Romania, si sunt foarte fericit ca am reusit sa le aratam ca trebuie sa te lupti pana la capat", a declarat Calin Rudeanu, profesor in cadrul seminarului nemtean.

.

29 Ianuarie 2007

Vizualizari: 2517

Voteaza:

Prima expozitie scolara romaneasca deschisa in Marea Britanie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE