Tabara de vara pentru copiii parohiilor botosanene

 

Ieri, 9 iulie, un grup de copii din cateva parohii ale Protopopiatului Botosani a plecat intr-o tabara de vacanta la Agafton. Tabara este organizata de Crucea Rosie, filiala Botosani, in colaborare cu Fundatia "Solidaritate si Speranta" din cadrul Protopopiatului Botosani. Cei 60 de copii din judetul Botosani, insotiti de 20 de voluntari de la Crucea Rosie Botosani, vor participa, timp de o saptamana, la activitati diverse. "Am selectat copiii cu ajutorul Inspectoratului Scolar Judetean Botosani. Am incercat sa alegem elevii care au avut rezultate remarcabile la invatatura si care sunt apropiati de Biserica.

Este o tabara de recreere, dar, in acelasi timp, cu o latura educativa, dat fiind ca se vor desfasura lectii pe teme de sanatate. Copiii vor primi notiuni de prim ajutor, vor face aplicatii in privinta igienei dentare si vor fi instruiti in privinta regulilor de consumare a apei din fantani - pentru ca in judetul Botosani ne confruntam cu poluarea apei potabile de la sate", ne-a declarat Costel Botezatu, referent in cadrul Fundatiei "Solidaritate si Speranta" Botosani.

20 de copii din mediul rural

Intre elevii care participa la aceasta tabara, se afla si 20 de copii proveniti din patru sate ale judetului Botosani: Tudor Vladimirescu, Mascateni, Batranesti si Teisoara. Multi dintre acesti copii nu au mai participat la tabere ori excursii, iar cativa dintre ei nu au vazut niciodata un oras. "Exista cativa dintre ei care au rezultate remarcabile la invatatura. Insa provin din familii cu venituri reduse si nu au iesit in afara judetului. Noi am incercat sa organizam diferite manifestari in parohie, in care sa ii implicam - cum ar fi concursuri de pictura, de batut toaca sau sportive. Aceasta tabara este o ocazie pentru ei sa cunoasca mai multi copii si sa viziteze locuri atat de frumoase", a explicat preotul paroh de la Tudor Vladimirescu, parintele Dumitru Pantar.


Preotii de la parohiile amintite au selectat copiii dupa gradul in care ei s-au implicat de-a lungul vremii in viata parohiei, dar si dupa situatia lor materiala. De asemenea, au avut prioritate elevii care nu au mai participat la astfel de tabere. A impresionat pe toti cei implicati in selectarea copiilor cazul unui baiat de 13 ani din satul Batranesti, care nu a vazut niciodata un oras.

Colaborare intre Protopopiat si Crucea Rosie

Tabara de vara a celor 60 de elevi botosaneni este dovada unei colaborari fructuoase dintre Crucea Rosie si Protopopiatul Botosani. "Fondurile necesare organizarii acestei tabere au fost asigurate de cateva subfiliale ale organizatiei noastre din judetul Botosani. Cu acesti bani, am putut plati masa, iar restul cheltuielilor au fost asigurate de cativa sponsori", ne-a mai spus referentul Botezatu.


Printre obiectivele turistice din zona se afla si Manastirea Agafton, unde copii vor poposi si vor vizita locurile pline de frumusete si spiritualitate.

 

 

.

10 Iulie 2007

Vizualizari: 1828

Voteaza:

Tabara de vara pentru copiii parohiilor botosanene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE