Un fragment din moastele Sfantului Ioan Gura de Aur la Atena

 

Prea Fericitul Hristodulos, Arhiepiscopul Atenei si al intregii Grecii, a savarsit duminica, 28 ianuarie, Sfanta Liturghie omagiala in Catedrala din Atena, capitala Greciei, in cinstea implinirii a 1600 de ani de la adormirea intru Domnul a Sf. Ioan Gura de Aur. Din sobor au facut parte reprezentanti ai Patriarhiilor Alexandriei si Ierusalimului, precum si ierarhi ai Bisericii locale. Au fost de fata delegati ai Ministerului Educatiei si foarte multi credinciosi. Totodata, a fost expus spre inchinare un fragment din moastele sfantului omagiat adus de la Manastirea Varlaam - Meteora.


Referindu-se la luminoasa personalitate a Sfantului Ioan Gura de Aur, PF Arhiepiscop Hristodulos a accentuat: "Astazi, Biserica noastra serbeaza implinirea a 1600 de ani de la adormirea intru Domnul a celui intre sfinti parintelui nostru Ioan Gura de Aur, Patriarhul Constantinopolului. Sfantul Sinod al Bisericii Greciei a dedicat anul in curs, prin diferite manifestari, acestui mare sfant, a carui cinstire o savarsim astazi prin Sfanta Liturghie oficiata de membri sinodali. Sfantul Ioan Gura de Aur este unul dintre cei mai mari parinti universali si dascali ai Bisericii noastre si de aceea il rugam sa ne calauzeasca cu intelepciunea sa. Cei dintre noi care avem posibilitatea sa studiem scrierile sale suntem surprinsi de profunzimea si cuprinderea gandirii acestei multilaterale personalitati bisericesti, care, in decursul secolelor, constituie pentru noi un exemplu demn de urmat".


Cu emotie, amintindu-si de primii sai pasi in monahism, facuti la Manastirea Varlaam - Meteora, PF Hristodulos a invitat pe cei prezenti sa se inchine cu evlavie la moastele facatoare de minuni care, in urma solicitarii Sfantului Sinod, au fost aduse la Atena pentru o scurta perioada de catre mitropolitul locului, IPS Serafim si obstea manastirii amintite.


Cuvantul de invatatura a fost rostit de IPS Mitropolit Nicolae de Mesoghea si Lavreotiki.

pr. Petru SIDOREAC

 

.

02 Februarie 2007

Vizualizari: 2537

Voteaza:

Un fragment din moastele Sfantului Ioan Gura de Aur la Atena 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE