Rabinul Romei, la Papa


"Voua va este alaturi Biserica Catolica prietena. Da, noi crestinii catolici, datorita parintilor Bisericii, va iubim si va consideram frati preferati" - cu aceste cuvinte s-a adresat Papa Benedict al XVI-lea unei delegatii a comunitatii evreiesti dn Roma, condusa de rabinul-sef Riccardo de Segni. Vaticanul isi manifesta astfel vointa de a continua calea dialogului cu "fratii evrei", initiata de Papa Ioan Paul al II-lea prin gestul - de-acum devenit istorie - de a intra intr-o sinagoga, in 1973. Benedict al XVI-lea a amintit radacinile comune ale evreilor si crestinilor, comunitati religioase care ar trebui sa-si uneasca eforturile pentru "realizarea unui drum al pacii, dreptatii si cooperarii dintre popoare, denuntand totodata si reaparitia fenomenelor de antisemitism". "In lumina acestei misiuni comune - a reliefat Sfantul Parinte - nu putem sa nu denuntam si sa combatem cu hotarare ura si neintelegerile, nedreptatile si violentele care continua sa semene ingrijorare in sufletele barbatilor si femeilor de buna credinta".

Rabinul Romei i-a adresat Suveranului Pontif invitatia de a intreprinde o vizita la sinagoga. (Claudia STANILA, Vatican)

Prima enciclica Papala
Papa Benedict al XVI-lea a anuntat ieri ca prima sa enciclica, intitulata "Deus Caritas Est", va fi publicata pe 25 ianuarie, informeaza Rompres. Adresandu-se celor aproximativ 8000 de credinciosi reuniti in sala "Paul al VI-lea" de la Vatican pentru audienta sa generala saptamanala, Sfantul Parinte a explicat ca publicarea enciclicei sale a fost "intarziata" din cauza unor probleme de traducere. Enciclica, consacrata iubirii de Dumnezeu si caritatii, va fi primul text teologic fundamental al pontificatului lui Benedict al XVI-lea, devenit Papa pe 19 aprilie 2005, dupa decesul lui Ioan Paul al II-lea. Papa si-a consacrat o parte din vacanta sa de vara redactarii textului sau in germana, limba sa materna, si l-a revizuit la intoarcerea sa la Vatican, dupa ce s-a consultat cu teologi si responsabili ai consiliului pontifical "Cor Unum", organism caritabil de pe langa Suveranul Pontif. Documentul a fost apoi tradus in latina, limba teologica a Bisericii Romano-Catolice. (D.E.)

.

19 Ianuarie 2006

Vizualizari: 1601

Voteaza:

Rabinul Romei, la Papa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE