Rabdarea lui Iov

l. Si iarasi au venit intr-o zi ingerii lui Dumnezeu sa se infatiseze inaintea Domnului si Satan a venit si el printre ei sa se infatiseze inaintea Domnului.
2. Si Domnul a zis catre Satan: "De unde vii?" Iar Satan a raspuns Domnului si a zis: "Am dat tarcoale pe pamant si m-am plimbat in sus si in jos".
3.
Si Domnul a zis catre Satan: "Ai luat tu seama la robul Meu Iov? Ca nu este nici unul ca el pe pamant, fara prihana si drept si temator de Dumnezeu si care sa se fereasca de ce este rau. El se tine cu putere in statornicia lui si tu M-ai intaratat pe nedrept impotriva lui ca sa-l prapadesc".
4. Dar Satan a raspuns Domnului si a zis: "Cojoc pentru cojoc! Ca tot ce are omul da pentru viata lui.
5. Dar ia intinde-ti mana si atinge-Te de osul si de carnea lui! Sa vedem daca nu Te va blestema in fata!"
6. Si Domnul a zis catre Satan: "Il dau in puterea ta! Numai nu te atinge de viata lui".
7. Atunci Satan a plecat dinaintea Domnului si a lovit pe Iov cu lepra, din talpile picioarelor pana in crestetul capului.
8. Si a luat Iov un ciob ca sa se scarpine si sedea pe gunoi, afara din oras.
9. Atunci nevasta lui a zis catre el: "Te tii mereu in statornicia ta? Blesteama pe Dumnezeu si mori!
10. Dar Iov i-a raspuns: "Vorbesti cum ar vorbi una din femeile nebune! Ce? Daca am primit de la Dumnezeu cele bune, nu vom primi oare si pe cele rele?" Si in toate acestea, Iov n-a pacatuit de loc cu buzele sale.
11. Iar trei prieteni ai lui Iov au aflat despre toate aceste nenorociri care dadusera peste el si au venit fiecare din tara lui si ei erau: Elifaz din Teman, Bildad din Suah si Tofar din Naamah. Ei se intelesesera impreuna sa vina sa impartaseasca durerea lui si sa-l mangaie.
12. Si cand ei si-au ridicat ochii de departe nu l-au mai recunoscut. Atunci au slobozit glasurile lor, s-au tanguit si si-au sfasiat fiecare vesmantul si si-au presarat capul cu tarana.
13. Apoi au sezut pe pamant, langa el, sapte zile si sapte nopti, fara sa-i spuna nici un cuvant, caci vedeau cat este de mare durerea lui.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 3381

Voteaza:

Rabdarea lui Iov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE