Mica face un idol.

1. In vremea aceea era cineva in Muntele Efraim, cu numele Mica.
2. Acesta a zis catre mama sa: "Cei o mie si o suta de sicli de argint care ti s-au luat si pentru care tu ai rostit blestem in fata mea, acel argint este la mine, eu l-am luat". A zis mama sa: "Binecuvantat fie fiul meu de Domnul!"
3.
Si a intors acela cei o mie si o suta sicli de argint mamei sale. Iar mama lui a zis: "Acest argint eu l-am afierosit de la mine Domnului pentru tine, fiul meu, ca sa fac din el un idol, un chip turnat. Asadar ti-l dau tie".
4. El insa a intors argintul mamei sale. Iar mama sa a luat doua sute sicli de argint si i-a dat unui turnator si acela a facut din ei un idol, un chip turnat, care se si afla in casa lui Mica.
5. Si era la Mica locasul lui dumnezeu si a facut un efod si un terafim si a pus el pe unul din fiii sai sa fie preotul lui.
6. In zilele acelea nu era rege in Israel, ci fiecare facea ce i se parea ca este drept.
7. Si traia pe atunci la Betleemul cel din semintia lui Iuda un tanar levit.
8. Si s-a dus omul acesta din cetatea Betleemului lui Iuda, ca sa traiasca unde se va nimeri, si, mergand el pe cale, a ajuns pe Muntele Efraim la casa lui Mica.
9. Mica insa i-a zis: "De unde vii tu?" Iar el a raspuns: "Eu sunt levit din Betleemul lui Iuda si ma duc sa traiesc unde voi nimeri".
10. Atunci Mica i-a zis: "Ramai la mine si fii parinte aici la mine si preot; eu iti voi da cate zece sicli de argint pa an si hainele si hrana trebuitoare".
11. Si a venit levitul la el si s-a invoit levitul sa ramana la omul acesta; si era tanar, ca unul din fiii lui.
12. Si Mica a sfintit pe levit si tanarul acesta a fost preot la el si a trait in casa lui Mica.
13. Apoi a zis Mica: "Acum eu stiu ca Domnul imi va face bine, pentru ca am preot pe un levit".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 280

Voteaza:

Mica face un idol. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE