Rugaciunea lui Neemia.

l. Cuvintele lui Neemia, fiul lui Hacalia. "In luna Chislev, in anul al douazecilea al regelui Artaxerxe, mi s-a intamplat sa fiu in capitala Suza.
2. Atunci a venit din Iuda Hanani, unul din fratii mei si alti cativa oameni; si i-am intrebat despre cei ee scapasera din robie si ramasesera in Iuda si despre Ierusalim.

3. "Cei ce au scapat din robie si au ramas - imi spusera ei - sunt acolo, in tara lor, in mare necaz si injosire; iar zidurile Ierusalimului sunt daramate si portile lui arse".
4. Auzind eu cuvintele acestea, am inceput sa plang si am fost intristat cateva zile, am postit si m-am rugat inaintea Dumnezeului ceresc, zicand:
5. "Doamne, Dumnezeule al cerurilor, Dumnezeul cel mare si infricosator, Care pazesti legamantul Tau si esti milostiv cu cei ce Te iubesc si pazesc poruncile Tale,
6. Sa fie urechile Tale cu luare-aminte si ochii Tai deschisi, ca sa auzi rugaciunea robului Tau, cu care ma rog eu acum ziua si noaptea inaintea Ta, pentru fiii lui Israel, robii Tai, marturisind pacatele fiilor lui Israel, cu care am pacatuit inaintea Ta si eu si casa tatalui meu.
7. Noi Te-am maniat si n-am pazit poruncile, legile si oranduielile pe care le-ai dat Tu lui Moise, robul Tau.
8. Adu-Ti aminte insa de cuvantul pe care l-ai spus robului Tau Moise, cand ai zis: "De veti pacatui, va voi imprastia printre popoare;
9. Iar cand va veti intoarce la Mine si veti pazi poruncile Mele si le veti implini, atunci, de ati fi izgoniti chiar si la marginea cerului, si de acolo va voi aduna si va voi aduce la locul pe care l-am ales, ca sa-Mi pun numele Meu acolo".
10. Acestia insa sunt robii Tai si poporul Tau, pe care Tu l-ai rascumparat cu puterea Ta si cu mana Ta cea puternica.
11. Rogu-Te dar, o, Doamne, sa fie urechile Tale cu luare-aminte la rugaciunea robului Tau si la rugaciunea robilor Tai, carora le place sa se teama de numele Tau, si ajuta robului Tau acum si-i da sa dobandeasca mila la omul acesta. Caci eu eram paharnicul regelui".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 196

Voteaza:

Rugaciunea lui Neemia. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE