Minunile lui Moise

1. Si raspunzand, Moise a zis: "Dar de nu ma vor crede si nu vor asculta de glasul meu, ci vor zice: "Nu ti S-a aratat Domnul!", ce sa le spun?"
2. Zis-a Domnul catre el: "Ce ai în mana?" Si el a raspuns: "Un toiag!"
3. "Arunca-l jos!" îi zise Domnul. Si a aruncat Moise toiagul jos si s-a facut toiagul sarpe si a fugit Moise de el.

4. Si a zis Domnul catre Moise: "Întinde mana si-l apuca de coada!" Si si-a întins Moise mana si l-a apucat de coada si s-a facut toiag în mana lui.
5. Apoi a zis Domnul: "Asa sa faci înaintea lor, ca sa te creada ca ti S-a aratat Dumnezeul parintilor lor, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov!"
6. Zis-a Domnul iarasi: "Baga-ti mana în san!" Si cand a scos-o din san, iata mana lui era alba ca zapada de lepra.
7. Si i-a zis din nou Domnul: "Baga-ti iarasi mina în san!" Si si-a bagat Moise mana în san; si cand a scos-o din san, iata, era iar curata, ca tot trupul sau.
8. "Daca nu te vor crede si nu vor asculta glasul semnului întai, te vor crede la savarsirea semnului al doilea.
9. Iar de nu te vor crede nici dupa amandoua semnele si nu vor asculta glasul tau, atunci sa iei apa din fluviu si s-o versi pe uscat; apa luata din rau se va face pe usca: sange".
10. Atunci Moise a zis catre Domnul: "O, Doamne, eu nu sunt om îndemanatic la vorba, ci graiesc cu anevoie si sunt gangav; si aceasta nu de ieri de alaltaieri, nici de cand ai început Tu a grai cu robul Tau; gura mea si limba mea sunt anevoioase".
11. Dumnezeu însa a zis catre Moise: "Cine a dat omului gura si cine face pe om mut, sau surd, sau cu vedere, sau orb? Oare nu Eu, Domnul Dumnezeu?
12. Mergi dar: Eu voi deschide gura ta si te voi învata ce sa graiesti".
13. Zis-a Moise: "Rogu-ma, Doamne, trimite pe altul, pe care vei vrea sa-l trimiti!"
14. Atunci, aprinzandu-se mania Domnului asupra lui Moise, a zis: "Nu ai tu, oare, pe fratele tau Aaron levitul? Stiu ca el poate sa vorbeasca în locul tau. Iata el te va întampina si, cand te va vedea, se va bucura în inima sa.
15. Tu-i vei grai lui si îi vei pune în gura cuvintele Mele, iar Eu voi deschide gura ta si gura lui si va voi învata ce sa faceti.
16. Va grai el poporului, în locul tau, vorbind pentru tine, iar tu îi vei fi graitor din partea lui Dumnezeu.
17. Toiagul acesta, care a fost prefacut în sarpe, ia-l în mana ta, caci cu el ai sa faci minuni".
18. Deci, a plecat Moise de acolo si s-a întors la Ietro, socrul sau, si a zis catre el: "Ma duc înapoi la fratii mei, care sunt în Egipt, ca sa vad de mai traiesc". Iar Ietro i-a zis: "Mergi în pace!"
19. Dupa atat de multe zile a murit regele Egiptului care prigonise pe Moise, si Domnul a grait aceasta lui Moise în pamantul Madian: "Scoala si întoarce-te în Egipt, ca au murit toti cei ce cautau sufletul tau!"
20. Luand atunci femeia si copiii, Moise i-a pus pe asini si s-a întors în Egipt. Si a luat Moise în mana sa si toiagul cel de la Dumnezeu.
21. Si a zis Domnul catre Moise: "Cand vei merge si vei ajunge în tara Egiptului, cauta sa faci înaintea lui Faraon toate minunile ce ti-am poruncit. Eu însa voi învartosa inima lui si nu va da drumul poporului.
22. Dar tu sa zici lui Faraon: Asa zice Domnul Dumnezeul Evreilor: Israel este fiul Meu, întai-nascutul Meu.
23. Îti zic dar: Lasa pe fiul Meu sa Mi se închine; iar de nu-l vei lasa, iata, îti voi ucide pe fiul tau cel întai-nascut".
24. Însa, la un popas de noapte, pe cale, l-a întampinat îngerul Domnului si a încercat sa-l omoare.
25. Dar Sefora, luand un cutit de piatra, a taiat împrejur pe fiul sau si atingand picioarele lui Moise a zis; "Tu-mi esti un sot crud!"
26. Si S-a dus Domnul de la el; iar ea, din pricina acestei taieri împrejur, i-a zis lui Moise: "Sot crud!"
27. Atunci a zis Domnul catre Aaron: "Mergi în întampinarea lui Moise în pustie!" Si s-a dus acesta si s-a întalnit cu el în muntele lui Dumnezeu si s-au sarutat amandoi.
28. Atunci a spus Moise lui Aaron toate cuvintele Domnului, pe care i le poruncise, si toate semnele ce-i încredintase sa faca.
29. Dupa aceea s-au dus Moise si Aaron si au adunat pe toti batranii fiilor lui Israel
30. Si le-a spus Aaron toate cuvintele pe care le graise Domnul lui Moise, si a facut Moise semne înaintea poporului;
31.
Si poporul a crezut si s-a bucurat ca a cercetat Domnul pe fiii lui Israel si a vazut necazurile lor si, plecandu-se, s-au închinat.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 2460

Voteaza:

Minunile lui Moise 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE