Mesia biruitor.

1. Asa zice Domnul: Unde este cartea de despartire cu care am alungat pe mama voastra? Sau care este datornicul Meu, caruia Eu v-am vandut? Pentru ca numai pentru faradelegile voastre ati fost vanduti si pentru pacatele voastre am alungat pe mama voastra.
2. Pentru ce cand veneam nu gaseam pe nimeni si cand strigam nimeni nu raspundea? Oare mana Mea este prea scurta, ca sa rascumpere, sau nu am destula putere, ca sa izbavesc? Prin certarea Mea sec marea si raurile le prefac in pustiu; pestii din ele mor, ca nu mai este apa si se sfarsesc de sete.
3.
Eu imbrac cerul cu zabranic si il acopar cu un vesmant de jale.
4. Domnul Dumnezeu Mi-a dat Mie limba de ucenic, ca sa stiu sa graiesc celor deznadajduiti. In fiecare dimineata El desteapta, trezeste urechea Mea, ca sa ascult ca un ucenic.
5. Domnul Dumnezeu Mi-a deschis urechea, dar Eu nu M-am impotrivit si nici nu M-am dat inapoi.
6. Spatele l-am dat spre batai si obrajii mei spre palmuiri, si fata Mea nu am ferit-o de rusinea scuiparilor.
7. Si Domnul Dumnezeu Mi-a venit in ajutor si n-am fost facut de ocara. De aceea am si intarit fata Mea ca o cremene, caci stiam ca nu voi fi facut de ocara.
8. Aparatorul Meu este aproape. Cine se judeca cu Mine? Sa ne masuram impreuna! Cine este potrivnicul Meu? Sa se apropie!
9. Iata, Domnul Dumnezeu Imi este intru ajutor; cine Ma va osandi? Iata, ca un vesmant vechi toti se vor prapadi si molia ii va manca!
10. Cine din voi se teme de Domnul sa asculte glasul Slugii Sale! Cel care umbla in intuneric si fara lumina sa nadajduiasca intru numele Domnului si sa se bizuie pe Dumnezeul lui!
11. Voi toti, care aprindeti focul si pregatiti sageti arzatoare, aruncati-va in focul sagetilor voastre pe care l-ati aprins! Din mana Mea vi se intampla una ca aceasta; pe patul durerii veti fi culcati!
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 170

Voteaza:

Mesia biruitor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE