Pomenirea minunii Sfantului Arhanghel Mihail in Colose

Pomenirea minunii Sfantului Arhanghel Mihail in Colose Mareste imaginea.

In cursul anului bisericesc avem parte de mai multe sarbatori inchinate Sfintilor Arhangheli. Pe 6 septembrie facem pomenirea unei minuni a Sfantului Arhanghel Mihail, savarsita in Chones, in Colose, din Frigia.

Mai avem soboarele praznuite pe 26 martie, 13 iulie si Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil de pe 8 noiembrie, o sarbatoare pe care Biserica o dedica ingerilor.

Revenind la sarbatoarea de pe 6 septembrie, mentionam ca potrivit unei traditii, Sfantul Apostol Ioan insotit de Filip a predicat Evanghelia la Heretop, aproape de cetatea Colose. El a privit catre acest loc si a prorocit ca din el va tasni un izvor cu ape vindecatoare si ca va fi cercetat de Sfantul Arhanghel Mihail. La putin timp prorocia s-a implinit, iar la el veneau din toate partile persoane pentru a primi vindecare de diverse boli. Unui pagan din Laodiceea i s-a aratat Sfantul Mihail si i-a spus sa-si ia fiica lipsita de puterea de a vorbi si sa vina la acel izvor pentru a primi vindecare. Dupa ce fata a baut din acea apa, a inceput sa vorbeasca. Tatal fetei, in semn de recunostinta a zidit acolo o biseria inchinata Arhanghelului Mihail.

Paganii, vazand ca multi se boteaza in acea biserica, au dorit sa schimbe cursul acelui izvor peste ea. Arhanghelul Mihail i s-a descoperit lui Arhip si l-a incurajat pe acesta sa loveasca cu toiagul in stanca, pentru a face loc apei sa treaca prin ea. Din acel moment locul s-a numit "Hones”, adica "mistuire”, pentru ca acolo apele se mistuie in piatra.

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:
- Patimirii Sfintilor Mucenici Eudoxie, Zinon, Romil si Macarie;
- Celor 1.104 ostasi;
- Sfintei Calodoti;
- Sfintilor Faust, prezbiterul, Macarie, Andrei si Viv, monahul, Chiriac, Dionisie, Andronic;
- Sfintelor Andropelaghia si Tecla;
- Teoctist, corabierul, Chiriac, Dimotul, taranul, si a Sfantului Sarapavon, senatorul.

Maine facem pomenirea Sfintilor Simeon si Amfilohie de la Pangarati

Sursa: CrestinOrtodox.ro

.

Calendar Ortodox

Pe aceeaşi temă

29 Mai 2012

Vizualizari: 42213

Voteaza:

Pomenirea minunii Sfantului Arhanghel Mihail in Colose 5.00 / 5 din 9 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox