Sf. Mc. Claudiu, Castor, Sempronian si Nicostrat; Sf. Mc. Onisifor si Porfirie; Cuv. Simeon Metafrast; Sf. Ier. Nectarie din Eghina

Sf. Ier. Nectarie din Eghina

Sfantul Ierarh Nectarie s-a nascut la 1 octombrie 1846 in orasul Silivria din Tracia (azi nordul Greciei), la 20 km vest de Constantinopol si la 10 km vest de Epivata, locul de nastere al Cuvioasei Parascheva. La 27 de ani s-a calugarit, iar in 1877 a fost hirotonit ierodiacon, luand numele de Nectarie. In 1889 a fost ales mitropolit de Pentapolis, iar in 1904 a pus piatra de temelie pentru o manastire de maici in insula Eghina, locul unde se afla azi moastele sale.

In timpul vietii s-a ocupat de tamaduirea bolilor sufletesti si trupesti, a celor paralizati si neputinciosi, fiind cunoscut in special ca tamaduitor al cancerului. A trecut la cele vesnice in seara zilei de 8 noiembrie 1920. Dupa 33 de ani a fost dezgropat sfantul sau trup, iar moastele-i erau intregi "izvoratoare de mir si tamaduitoare de multe si grele boli". Sfantul Ierarh Nectarie a fost canonizat in 1961 si trecut in randul sfintilor cu data de praznuire 9 noiembrie.

.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 1706

Voteaza:

Sf. Mc. Claudiu, Castor, Sempronian si Nicostrat; Sf. Mc. Onisifor si Porfirie; Cuv. Simeon Metafrast; Sf. Ier. Nectarie din Eghina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE