Sf.Mucenic Lup

Sfantul  Mucenic Lup

Sfantul Mucenic Lup a trait pe vremea imparatiei lui Aurelian. El era rob al unui oarecare stapan, dar liber intru Hristos Domnul, in Care credea. Si umplandu-se el de ravna dumnezeiasca, a sfaramat pe zeii cei fara de suflet ai paganilor, iar pe altii i-a scufundat in adancul apei. De aceea, paganii inchinatori de idoli umplandu-se de manie, s-au pornit asupra lui cu sabiile trase, voind sa-l taie in bucati, insa s-au taiat ei intre ei ca niste nebuni. Iar sfantul, stand intreg in mijlocul lor, le propovaduia cuvantul lui Dumnezeu, fiind plin de credinta, de intelepciune si de darul lui Dumnezeu.

Deci, voind ei sa-l prinda, ii oprea pe ei puterea lui Dumnezeu si nu-i lasa sa se apropie de dansul. Deci stand de departe, au intins arcurile si au inceput a trage asupra lui sageti; dar, in loc sa raneasca pe mucenic, se raneau cu sagetile unii pe altii. Iar sfantul statea in mijlocul lor ca un semn de tinta spre sagetare, dar nu-l nimereau, nici nu-l raneau. Iar de vreme ce mucenicul lui Hristos inca nu era botezat, si dorea ca sa nu moara in mainile chinuitorilor fara de Sfantul Botez, de aceea s-a rugat la Dumnezeu si indata din cer s-a varsat apa peste dansul. Astfel a luat de sus scaldatoarea cea dumnezeiasca, toti elinii privind la aceea si mirandu-se.

Apoi Sfantul Lup, singur si de buna voie, s-a dat in mainile paganilor, ca un mielusel spre injunghiere, iar ei, luandu-l, l-au dus la ighemon. Iar ighemonul mai intai il amagea pe credinciosul rob al lui Hristos, ca sa se departeze de Domnul sau si sa se inchine idolilor, dar neputand sa-l amageasca, a poruncit sa-l bata cu bete fara crutare. Apoi, facandu-i si alte feluri de chinuri si batai si neputand sa-l biruiasca pe ostasul lui Hristos, l-a osandit la taierea cu sabia. Astfel Sfantul Mucenic Lup, plecandu-si capul sub sabie, si-a dat sufletul pentru Hristos Domnul sau si a fost ingropat de cei credinciosi cu cinste, iar de la mormantul lui se dau tamaduiri de toate neputintele si bolile, cu rugaciunile lui cele sfinte si cu darul Domnului nostru Iisus Hristos. Amin

.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 2163

Voteaza:

Sf.Mucenic Lup 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE