Sfantul Cuvios Zaharia

Sfantul Cuvios Zaharia Mareste imaginea.

Sfantul Zaharia a fost fiul lui Carion egipteanul. El si-a lasat copii si nevasta si s-a facut monah. Desi Zaharia era mai tanar decat cei mai multi frati de la Schit, el era plin de darurile Duhului Sfant, mai mult decat cei mai varstnici. El isi simtea intreaga fiinta inflacarata de dragostea Harului lui Dumnezeu. L-a intrebat Sfantul Macarie: "Cine este adevarat monah?" Sfantul Zaharia a raspuns: "Acela care se lupta zilnic sa implineasca Poruncile Dumnezeiesti." L-a intrebat Avva Moise: "Ce inseamna sa fii monah?" iar Sfantul Zaharia a raspuns, scotandu-si camilafca si calcand-o in picioare: "Aceasta inseamna sa fii monah. Nimeni nu poate fi monah care nu se lasa zdrobit ca aceasta camilafca." El a fost un mare luminator al pustiei egiptene, care a trecut la cele vesnice de tanar.

Troparul Sfantului Cuvios Zaharia

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor si cu suspinurile cele dintru adanc ai facut ostenelile tale insutit roditoare; si te-ai facut luminator lumii, stralucind cu minunile, Zaharia, parintele nostru. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre.

Tot astazi, facem pomenirea:

- Icoanei Maicii Domnului 'Muntele netaiat';
- Sfantului Artemon, episcopul Seleuciei din Pisidia;
- Sfantului Mucenic Artemon, preot din Laodiceea;
- Sfantului Cuvios Zaharia din Sketis (Egipt);
- Sfintilor opt mucenici din Cezareea Palestinei;
- Sfantului Cuvios Martin Tebeul;
- Sfantului Sfintitului Mucenic Partenie, patriarhul Constantinopolului.

Maine, 25 martie, serbam Buna Vestire (dezlegare la peste).

Calendar Ortodox

Pe aceeaşi temă

15 Octombrie 2018

Vizualizari: 32657

Voteaza:

Sfantul Cuvios Zaharia 5.00 / 5 din 7 voturi. 2 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

Sfantul Cuvios Zaharia

Comentarii (2)

  • simona turkPostat la 2015-03-24 11:43

    Sfinte Cuvioase Zaharia,roaga pe Atotiubitorul de oameni Iisus Hristos sa ierte pacatele noastre si sa reverse mare mila asupra tuturor.Slava tie Sfinte Cuvioase Zaharia.Amin!

  • Mihaela NistorPostat la 2011-03-24 09:26

    "RUGACIUNEA SF. IOAN GURA DE AUR" "12 CERERI, DUPA NUMARUL CEASURILOR ZILEI" Doamne, primeste-ma intru pocainta.Doamne, nu ma lasa pe mine. Doamne,nu ma duce pe mine in ispita. Doamne,da-mi cuget bun. Doamne, da-mi lacrimi si aducere aminte de moarte si umilinta.Doamne, da-mi cuget sa-mi marturisesc toate pacatele mele. Doamne, da-mi smerenie, curatie si ascultare. Doamne,da-mi rabdare, voie nebiruita si blandete.Doamne, sadeste in mine radacina bunatatilor si frica Ta in inima mea. Doamne,invredniceste-ma sa Te iubesc cu tot sufletul si gandul meu si sa fac in toate voia Ta. Doamne, apara-ma de oamenii galcevitori, de diavoli si de patimile trupesti si de toate celelalte lucruri necuvioase. Doamne, stiu ca faci precum vrei Tu, deci sa fie si intru mine, pacatosul, voia Ta; ca binecuvantat esti in veci. Amin!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox