Zamislirea Sfintei Fecioare Maria

Zamislirea Sfintei Fecioare Maria Mareste imaginea.

Zamislirea Sfintei Fecioare Maria

Sfintii Ioachim si Ana au fost lipsiti de copii pana la vremea batranetii, cand Arhanghelul Gavriil s-a pogorat la fiecare din ei,  binevestindu-le zamislirea Fecioarei Maria. Din dragoste pentru oameni, Dumnezeu a facut roditor pantecele sterp al Anei, care la vremea randuita a nascut prunc de parte femeiasca, pe Sfanta Fecioara Maria.

Interpretarea gresita a acestui eveniment minunat a facut ca, in sanul Bisericii Romano-Catolice, sa apara pentru prima data inovatia mariologica despre "imaculata conceptie", in scrierile lui Paschasius Radbert. Potrivit dogmei "imaculatei conceptii", Maica Domnului ar fi fost ferita de pacatul stramosesc, fiind nascuta asemenea Mantuitorului, prin umbrirea Sfantului Duh, iar nu prin impreunare trupeasca.

Impotriva acestei inovatii, Parintele Justin Popovici afirma: "a admite zamislirea neprihanita a Sfintei Fecioare Maria implica presupozitia unei imaculate conceptii a tuturor stramosilor pana la Adam, pentru ca insasi Sfanta Fecioara sa se poata naste fara pacatul ereditar, ceea ce conduce la respingerea intregii antropologii biblice".

Vrednicia reala, autentica a Maicii Domnului, inainte de intrupare, n-a constat intr-o presupusa nasterea a ei fara pacatul stramosesc, ci in acceptarea ei ("Fie mie dupa cuvantul tau!" Luca 1, 38) a planului lui Dumnezeu, in conditia omeneasca generala, adica aflata sub pacatul ereditar. "Prin acest "fiat", in sensul doctrinei sinergiei asa cum e prezentata de Sfantul Pavel, prin Maria, omul e impreuna-lucrator cu Dumnezeu la mantuirea sa".

Tropar la sarbatoarea Zămislirii Sfintei Fecioare Maria

Glasul 4
Astăzi legăturile nerodirii de fii se dezleagă; că Dumnezeu auzind pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, mai presus de orice nădejde le-a făgăduit lămurit că vor naşte pe Fiica lui Dumnezeu, din care S-a născut Cel Necuprins, Om făcându-Se, poruncind Îngerului să-i strige: Bucură-te cea Plină de har, Domnul este cu tine!

Condac la sarbatoarea Zămislirii Sfintei Fecioare Maria

Glasul 4
Arătatu-Te-ai astăzi...
Astăzi lumea prăznuieşte zămislirea Sfintei Ana, care s-a făcut de la Dumnezeu; pentru că aceasta a născut pe Ceea ce mai presus de cuvânt a născut pe Cuvântul.Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfintei prorocite Ana, mama Prorocului Samuel;

- Cuviosului Stefan;

- Sfintilor mucenici: Sositeu, Narsu si Isaac;
 

Maine, 10 decembrie, sunt pomeniti Sfintii Mucenici Mina, Ermoghen si Eugraf.


Sursa: crestinortodox.ro

Calendar Ortodox

Pe aceeaşi temă

09 Decembrie 2015

Vizualizari: 35074

Voteaza:

Zamislirea Sfintei Fecioare Maria 0 / 5 din 0 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • ligia luputiPostat la 2012-12-12 05:35

    Da, zamislirea MAICII DOMNULUI a fost fara umbra pacatului stramosesc(NEPRIHANITA ZAMISLIRE )Acest lucru este o MARE TAINA si in acelasi timp un MARE DAR DE LA DUMNEZEU,care L-a facut NASCATOAREI FIULUI SAU ISUS CRISTOS!Ceea ce la oameni este cu neputinta de a intelege ,la DUMNEZEU toate sunt cu putinta ! Mare pacat ca noi crestinii nu suntem in stare sa acceptam acest MARE MISTER !!!

  • roxanica simionPostat la 2011-01-23 06:19

    DA ASA IESTE PLING ACUM CID AM CITIT CELE SPUSE DE TAICA PARINTE ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU SI DACA SA R PUTEA SA SE DEA TOT CUVINTUL INVATATURII LUI NE AM MAI MINGIIA SUFLETELE NOASTRE SI TOT ODATA NE AM INTARII DOAMNE A JUTA

  • roxanica simionPostat la 2010-12-09 07:18

    fara cuvinte

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox