Sfantul Proroc Elisei

Sfantul Proroc Elisei Mareste imaginea.

Sfantul Proroc Elisei a fost agricultor. A fost chemat de Ilie, din porunca dumnezeiasca, la misiunea de proroc. Ilie i-a descoperit lui Elisei revelatia dumnezeiasca si a cerut cu lacrimi de la Dumnezeu, ca indoit sa-i dea acestuia harul prezent in el. Elisei si-a parasit casa si familia si a urmat lui Ilie. L-a urmat pe Ilie pana la inaltarea acestuia la cer, cand i-a preluat cojocul, dar si darul profetic.

De la nastere s-a aratat mare facator de minuni, pentru ca o juninca de aur din Silom, careia israelitenii ii aduceau jertfele lor, a murit in ceasul nasterii lui Elisei si a mugit asa de tare, incat glasul ei s-a auzit pana la Ierusalim.

Dumnezeu a facut multe minuni prin intermediul prorocului Elisei: a despartit apele Iordanului precum odinioara Moise despartise apele Marii Rosii; a facut dulci apele amare de la Ierihon; a umplut cu apa transeele de aparare excavate in razboiul cu Moabitenii; a inmultit untdelemnul din vasele vaduvei cea saraca; l-a inviat pe fiul femeii sunamite; a hranit o suta de oameni cu douazeci de paini mici, l-a vindecat pe Neeman, capetenia de osti de boala leprei; a lovit cu lepra pe sluga lui Gehazi din pricina ca acesta s-a mandrit; a orbit toata ostirea siriana, iar alta ostire a pus-o pe fuga; a prorocit multe care aveau sa se intample. A murit in jurul anului 839 i.d.H. si a fost inmormantat in Samaria, la Sevastopoli.

Tot astazi, Biserica face pomenirea:
- Sfantului Metodie, patriarhul Constantinopolului;
- Sfintei Cuvioase Iulita;
- Sfantului Cuvios Nifon;
- Sfantului Sfintitului Mucenic Chiril, episcopul Gortinei (Cipru);
- Fericitului Augustin
- Fericitului Ieronim

Maine, facem pomenirea Sfantului Proroc Amos.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox

15 Iunie 2017

Vizualizari: 25495

Voteaza:

Sfantul Proroc Elisei 5.00 / 5 din 3 voturi. 2 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

Sfantul Proroc Elisei

Comentarii (2)

  • simona turkPostat la 2015-06-14 05:08

    Sfinte Prooroc Elisei rogu-ma tie sa faci primita si aceasta mica pomenire a mea si sa nu treci cu vederea suspinul meu,ai grija de familia mea si fie ca orcine se roaga tie sa isi gaseasca alinare in suferinte,bucurie in loc de tristete,si sanatate tuturor! Amin!

  • hapciu bivolPostat la 2012-06-14 00:22

    Sfinte Mare Proroc Elisei ai mila de familia mea si de mine pacatosii.Amin

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox