Sfintii Mucenici Terentie si Neonila sotia sa si cei cei sapte Fii; Sfantul Firmilian Episcopul

Sfintii Mucenici Terentie si Neonila sotia sa si cei cei sapte Fii; Sfantul Firmilian Episcopul Mareste imaginea.

Sfintii Mucenici Terentie si Neonila sotia sa si cei cei Sapte Fii

Fericitul Terentie, fiind crestin dreptcredincios, s-a casatorit prin nunta legiuita cu Neonila, care era de aceeasi credinta cu el, si au avut sapte fii: Sarvil, Fota, Teodul, Vila, Ierax, Nitul si Eunichie, pe care i-au crescut in dreapta credinta. Apoi au fost prinsi toti de catre pagani, adica si parintii si copiii, si au fost dusi inaintea judecatii celei faradelege, unde L-au marturisit pe Hristos, iar pe idoli i-au hulit. Pentru acest lucru au fost chinuiti fara de masura si apoi spanzurati. in timpul chinurilor, ranile le erau stropite cu otet si arse cu foc, iar sfintii se rugau in liniste unul pentru altul si se mangaiau.

Dumnezeu nu a trecut cu vederea rugaciunile lor, ci i-a trimis pe sfintii sai ingeri care i-au dezlegat din legaturi si au tamaduit ranile lor.

Apoi paganii, vazandu-i pe sfinti dezlegati si tamaduiti de rani, s-au spaimantat si i-au dat spre mancare fiarelor, dar nici un rau n-au patimit, pentru ca fiarele si-au schimbat cruzimea in blandete de oaie, cu porunca lui Dumnezeu. Apoi au fost aruncati intr-o caldare cu smoala fierbinte, dar indata focul s-a stins si smoala s-a racit. Vazand paganii ca nu se ating de dansii chinurile, le-au taiat capetele cu sabia si astfel si-au aflat sfarsitul.

Sfintii Terentie si Neonila

.

14 Octombrie 2009

Vizualizari: 5928

Voteaza:

Sfintii Mucenici Terentie si Neonila sotia sa si cei cei sapte Fii; Sfantul Firmilian Episcopul 5.00 / 5 din 4 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • simona turkPostat la 2015-10-28 13:20

    Sfintilor ai lui Dumnezeu,minunata viata ai trait,punadu-va toata nadejdia si credinta in Domnul Dumnezeu,iar acum neincetat va veseliti impreuna cu ingerii in Sfanta Sa Imparatie!

  • Ion Oprian Postat la 2013-10-28 10:27

    Of , Doamne , cat au suferit acesti Sfinti . O familie numeroasa a trecut prin chinuri de neconceput , pentru noi. Doamne ajuta-i si pe noi miluiestene...!!!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE