O istorioara adevarata


O istorioara adevarata

Un preot, mergand pe strada, intalneste un copilas, ca de cinci-sase ani, cu picioarele crapate de glod, parul incalcit in cap, zoios, nespalat, cu mainile crapate, si-l intreaba :

- Mai copile, de unde vii tu ?

- Din iad vin !

Preotul s-a minunat de copilul acesta.

- Cum il cheama pe tatal tau ?

- Satana !

- Dar pe mama ta ?

- Aripa satanei !

- Dar frati si surori ai ?

- Da.

- Cum ii cheama ?

- Diavoli.

Si atunci preotul a spus :

- Unde stai, copile ?

- Hai, ca eu stiu unde !

Si a mers cu preotul. si in marginea satului ii arata o casuta stricata, veche si o ograda cu gardurile rupte. Preotul ia copilasul de mana si intra acolo. Aude sfadindu-se in casa tatal cu mama sa.

Barbatul o injura pe femeie groaznic, iar femeia ii spunea :" Du-te de-aici, satano !" Barbatul zicea : " Tu esti aripa satanei !" Au trecut niste copii pe acolo: " Treci, drace, de aici !" Dar femeia striga pe urma : " Vai de mine, casa asta este iad !"

Preotul a auzit de afara. Si atunci si-a dat seama de ce spune copilul ca vine din iad. El nu stia cum sa spuna. A auzit pe mama-sa ca este iad in casa ei; ca pe tatal sau il cheama satana si pe mama-sa, aripa satanei, si pe fratii lui ii cheama diavoli. Asa auzea graind in casa.

Dar stiti voi de ce se face casa iad ? Unde nu-i post, unde nu-i rugaciune de dimineata si de seara, unde nu-i viata curata, unde nu merg oamenii la biserica, unde se apuca si beau de dimineata, fumeaza si injura, casa aceea se face cu adevarat iad. Si diavolul vine acolo si apoi, vai de zilele care le mai traieste omul pe pamant !

Toata ziua injuraturi, toata ziua batai, toata ziua suferinta. A intrat diavolul ! Diavolul aduce ura, sfada, manie, iutime,ocara, blestem, injuraturi, batai, morti, betii, desfrauri. Asa ! Unde a intrat el, distruge. Casa o face iad ! Iar unde oamenii se scoala dimineata si se inchina lui Dumnezeu si merg la lucru cu rugaciunea in minte si postesc sfintele posturi de peste an, si fac milostenie si citesc sfintele carti, si isi rabda scarbele si necazurile cu bucurie, acolo este si binecuvantarea lui Dumnezeu si toate se randuiesc dupa iconomia Lui pentru folosul sufletului si pentru mantuirea noastra.