Citat:
În prealabil postat de catalin2
Te-am mai intrebat daca acei preoti au dezlegare de la episcop sa faca asa. NU mi-ai raspuns, presupun ca nu, daca e asa e foarte grav.
|
Scopul ”dezlegării” find care? :))
Citat:
Vedem ca preotul de la Vladimiresti a fost caterisit pentru ca a refuzat sa renunte la aceste practici. Si nici macar nu impartasea fara spovedanie, era o spovedanie colectiva.
|
Spovedania colectivă nu mai este admisă de Biserică. Probabil acesta este și motivul pentru care a fost caterisit. Dar ce treabă am eu cu acest om și cu aceste practici?
Citat:
Eu nu am spus ca e un argument, m-ai intrebat daca n-am vazut pe cineva care se impartasea dupa Pasti si ti-am spus ca eu am facut asta.
|
Dar eviți să răspunzi concret, la fel cum eviți să răspunzi la multe alte întrebări.
Citat:
Acele parohii sunt cele in care preotii nu au primit binecuvantarea sa introduca aceasta inovatie?
|
Inovații sunt doar în capul tău.
Citat:
Daca citim cu atentie observam ce spune sfantul Cabasila, credinciosii dobandesc iertarea pacatelor, care se face prin spovedanie.
|
Tot el spune că doar păcatele de moarte te țin rupt de Biserică și nu este admis să nu te împărtășești când nu ești rupt de Biserică. Nu-mi spune că după ce te spovedești nu mai ești mândru că nu te cred, la fel cum nu cred că de când te-ai spovedit și până te împătășești nu mai faci păcate.
Citat:
De asemenea, in cintinuarea fragmentului sfantul spune ca se sfintesc credinciosii prin rugaciune si cantari.
|
Rugăciunile și cântările sunt mijloace de pregătire în vederea sfințirii (împărtășirii). Fenomenal cum le sucești!
Citat:
Deci se refera la toate astea, oricum nu scrie ca toti ar trebui sa se impartaseasca. Iar in catehism scrie de importanta rugaciunilor la Sfanta Liturghie, nu de impartasire.
|
Serios? Scopul primordial al Sf. Liturghii este unirea cu Hristos. Restul sunt povești de adormit proștii.