Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2009, 13:21:36
umilul umilul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.11.2006
Religia: Ortodox
Implicit Dupa parerea mea

Dumnezeu e bun si iertator, dar e si drept si neindurator cu cei pacatosi, de aceea Scumpul nostru Mantuitor Iisus Hristos a venit pentru noi, ca Domnul Dumnezeu sa ne ierte pacatele noastre facute cu voia sau fara de voia noastra, ca omul pacatos care se caieste sa poata fi iertat si el, dar trebuie sa o faca din inima si cu credinta, iar topcat sa ma ierti dar asa e scris " daca ochiul e bolnav scoate-l" , dar aici notiunea de bolnav vine de la faptul ca te indeamna sa privesti inspre lucruri pacatoase cum ar fi adulterul cu o femeie nu la ochiul propriu-zis, de aceea trebuie retezat tot ceea ce te indeamna spre pacat. Pace tuturor si iertare daca v-am gresit !!
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 13:21:43
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Chiar conteaza ca e suferinta materiala sau nu?
Conteaza Adevarul absolut,Topcat,noi crestinii crestinii ortodocsi,dupa invatatura bisericii ortodoxe,stim ca doar adevarul nedeformat,neschimbat si neciuntit,atrage harul Duhului Sfant si prin El comuniunea cu Dumnezeu.Din acest motiv biserica ortodoxa ne este deacord cu ereziile care nu fac altceva decat sa te indeparteze de Dumnezeu.Toti suntem creatia lui Dumnezeu,dar fii se numesc doar cei care respecta intru totul poruncile lui Dumnezeu si invatatura dreapta.Ca din marea mila a lui Dumnezeu se vor mantui si altii din alte religii asta numai Dumnezeu o poate sti.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 13:35:34
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Conteaza Adevarul absolut,Topcat,noi crestinii crestinii ortodocsi,dupa invatatura bisericii ortodoxe,stim ca doar adevarul nedeformat,neschimbat si neciuntit,atrage harul Duhului Sfant si prin El comuniunea cu Dumnezeu.Din acest motiv biserica ortodoxa ne este deacord cu ereziile care nu fac altceva decat sa te indeparteze de Dumnezeu.Toti suntem creatia lui Dumnezeu,dar fii se numesc doar cei care respecta intru totul poruncile lui Dumnezeu si invatatura dreapta.Ca din marea mila a lui Dumnezeu se vor mantui si altii din alte religii asta numai Dumnezeu o poate sti.
Numai sa aveti in vedere ca si altii cred ca detin Adevarul absolut, nedeformat si neciuntit si au acelasi drept ca voi.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 13:54:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Sa nu cautam sa distorsionam cuvantul chin sau suferinta.Daca cei care ajung acolo nu ar simti nimic,nu ar fi nici chin ,nici suferinta.Asa ca fratele Ionut trebuie sa se mai documenteze in privinta asta.
Fratele meu Ghemis,

Ia gandeste-te tu logic: ai gasit undeva in Biblie scris ca este pacat sa ne ferim de frig imbracandu-ne? Gasesti ca fiind ceva rau sa stai la umbra atunci cand este foarte cald? Pentru ce vrei tu neaparat ca Dumnezeu sa pedepseasca prin ardere eterna, degeraturi vesnice si viermi neodihniti care mananca la propriu mereu si mereu niste pacatosi care au comis pacate de cu totul alta natura, adica duhovnicesti? Mi se pare firesc ca impatimitii sa simta chiar si fara trup lipsa celor necesare pentru a intretine viciul - vezi pilda bogatului caruia ii este sete. Mi se pare normal ca cel care uraste sa simta ura celor care au fost condamnati pentru acelasi pacat, egoistul sa sufere de singuratate, desfranatul de lipsa sexului, cel mandru de vederea slavei celor smeriti care tind mereu catre asemanarea cu Dumnezeu. Dar toate acestea se traduc printr-o lipsa a iubirii la care nenorocitii din Iad nu au vrut sa subscrie in timpul vietii. Si pentru asta vor fi cazati in imparatia intunericului cel mai dinafara, adica in cele mai de jos ale "pamantului", adica la marginea existentei, la limita revenirii in nimicul din care au aparut.

Este gresit a intelege Scripturile numai si numai in litera.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 14:00:11
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Numai sa aveti in vedere ca si altii cred ca detin Adevarul absolut, nedeformat si neciuntit si au acelasi drept ca voi.
In din punct de vedere moral,social,politic,s.a/m.d.oricine are dreptul sa creada ca detine adevarul absolut,nu-l impiedica nimeni.Insa in fata lui Dumnezeu vom da socoteala toti de felul cum am inteles adevarul si cum l-am respectat.Nu mai cauta explicatii stiintifice in credinta.Am mai spus cine i-si doreste din toata inima sa descopere Adevarul,sa-l descopere pe Adevaratul Dumnezeu,Dumnezeu I se va descoperi lui,dar pentru asta trebuie sa faci niste pasi,trebuie sa experimentezi daca biserica spune o minciuna sau spune adevarul.Pune in practica invatatura bisericii si vezi daca este adevarata sau nu.Asa vorbim verzi si uscate si nici mkacar din stiinta nu intelegem nimic bun,ci tot la polul opus inclinam.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 14:13:28
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Fratele meu Ghemis,

Ia gandeste-te tu logic: ai gasit undeva in Biblie scris ca este pacat sa ne ferim de frig imbracandu-ne? Gasesti ca fiind ceva rau sa stai la umbra atunci cand este foarte cald? Pentru ce vrei tu neaparat ca Dumnezeu sa pedepseasca prin ardere eterna, degeraturi vesnice si viermi neodihniti care mananca la propriu mereu si mereu niste pacatosi care au comis pacate de cu totul alta natura, adica duhovnicesti? Mi se pare firesc ca impatimitii sa simta chiar si fara trup lipsa celor necesare pentru a intretine viciul - vezi pilda bogatului caruia ii este sete. Mi se pare normal ca cel care uraste sa simta ura celor care au fost condamnati pentru acelasi pacat, egoistul sa sufere de singuratate, desfranatul de lipsa sexului, cel mandru de vederea slavei celor smeriti care tind mereu catre asemanarea cu Dumnezeu. Dar toate acestea se traduc printr-o lipsa a iubirii la care nenorocitii din Iad nu au vrut sa subscrie in timpul vietii. Si pentru asta vor fi cazati in imparatia intunericului cel mai dinafara, adica in cele mai de jos ale "pamantului", adica la marginea existentei, la limita revenirii in nimicul din care au aparut.

Este gresit a intelege Scripturile numai si numai in litera.
Sant deacord cu ultima fraza,tocmai din acest motiv noi trebuie sa ne raportam(cei din lume si plini de pacate) la invatatura sf.parinti.Ei sunt cei care au dus o viata sfanta,bineplacuta lui Dumnezeu,iar Dumnezeu le-a descoperit lor aceste lucruri nu pentru ei,ci pentru noi mai ales.Daca tu nesocotesti pe prietenii lui Dumnezeu, pe acesti sfinti parinti,este o problema a dumitale.A mai spus, a cauta noi sa interpretam si sa dam explicatii la aceste lucruri duhovnicesti este o nebunie,seamana a slava desarta frate Ionut.Eu inchid aici acest subiect ca sa nu intru in polemici cu gandul bun ca vom avea o mai mare evlavie la acesti sf.parinti si ne vom lasa condusi de invatatura lor.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 14:13:59
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Si o parere personala: asa cum cei mantuiti vor evolua mereu spre mai bine, spre asemanarea cu Dumnezeu, poate ca si cei din Iad vor avea posibilitatea sa evolueze din rau in mai putin rau pana la o limita - dar nu dupa modelul teoriei apocatastazei care se asteapta ca toti sa se mantuiasca indiferent de voia lor.
Parintele Galeriu spunea cam asa: ingerii si oamenii sunt creati dupa chipul divin. Chiar daca ingerii cazuti s-au orientat catre rau, impotrivindu-se voii Lui Dumnezeu, ei totusi nu pot sa intunece complet chipul Lui. Oricat rau ar face, oricat de mare ar fi raul, exista si o mica proportie de bine in faptele lor, chiar daca ei nu intentioneaza sa faca acel bine.

Prin extensie, ma gandesc si la oamenii pacatosi care isi vor incheia viata inselati de vicleanul. Ei vor fi izolati de Imparatia Cerurilor, de Rai, pe pamant, continuand sa comita raul si acolo, insa poate ca acea doza de bine care nu poate fi stearsa complet de pe chipul imprimat in ei le va permite sa-si schimbe cat de cat felul de a gandi si de a se comporta, in mod liber, nefortati de nimeni.

V-ati pus vreodata intrebarea ce inseamna expresia "in vecii vecilor"? Asa cum "veacul" acesta e pe terminate si va urma alt "veac" sau eon sau perioada, si acela se va termina si tot asa la infinit. Cei mantuiti vor tinde mereu spre asemanarea cu Dumnezeu, din bine si si mai bine, din slava in si mai mare slava, asta e sigur. Dar poate ca si unii amarati din infern (nu la modul apocatastatic) vor vrea pana la urma sa se schimbe intr-un alt "veac", mai incolo, cand isi vor da seama ca este gresit sa ramana in rau pentru eternitate... Insa in NT scrie totusi altceva... Sa-L lasam pe Hristos sa judece.

Dar deocamdata suntem in veacul acesta asteptand Judecata.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 14:20:43
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Implicit

* Topcat...."Nu cred pentru ca nu am de ce, e o ipoteza de care nu am nevoie, vorba cuiva.Si pe Doamne-Doamne cine l-a facut?"

Topcat, imi este foarte mila de tine de sufletul tau care-L cauta pe creatorul sau,dar ce trist, auzind nu intelege si vazand nu pricepe...sufletul Il cauta si mintea Il respinge!
Iti putem explica...pe Doamne-Doamne nu L-a creat nimeni, EL singur este creatorul a tot ce exista in univers...El ESTE ENERGIE NECREATA, IZVORUL TUTUROR ENERGIILOR...!
S-a demonstrat si stiintific prin legea ENTROPIEI in fizica, " la finalul tuturor lucrurilor, tuturor ecuatiilor, exista ceva care "se ascunde" care nu poate fi demonstrat - acel ceva este D-zeu. D-zeu este infinit prin definitie: iubirea Sa este infinita , rabdarea fara margini, puterea de a ierta fara limite, intelepciunea si stiinta fara sfarsit, cunoasterea nu are limite.Daca gandirea si puterea omeneasca sunt limitate, asta nu inseamna ca ceea ce
d-voastra nu cunoasteti sau nu puteti intelege nu exista!
Este pacat si trist, ca D-zeu insista sa vi se faca cunoscut pt.dorirea sufletului - dvs,altminteri nu ati cauta , nu ati intreba, - iar mintea d-vaostra, nu vede, nu pricepe, nu intelege sau si mai trist NU VREA SA VADA , SA INTELEAGA, etc., vi se face un dar...CREDINTA, prin revelatie, prin lumina, dar intunericul din sufletul dvs. nu se lasa patruns!
D-zeu sa va lumineze, sa va faca sa-L cunoasteti, sa-L iubiti! EL oricum va iubeste neconditionat, enorm, fara limite si VA ASTEAPTA!
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 14:24:13
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Parintele Galeriu spunea cam asa: ingerii si oamenii sunt creati dupa chipul divin. Chiar daca ingerii cazuti s-au orientat catre rau, impotrivindu-se voii Lui Dumnezeu, ei totusi nu pot sa intunece complet chipul Lui. Oricat rau ar face, oricat de mare ar fi raul, exista si o mica proportie de bine in faptele lor, chiar daca ei nu intentioneaza sa faca acel bine.

Prin extensie, ma gandesc si la oamenii pacatosi care isi vor incheia viata inselati de vicleanul. Ei vor fi izolati de Imparatia Cerurilor, de Rai, pe pamant, continuand sa comita raul si acolo, insa poate ca acea doza de bine care nu poate fi stearsa complet de pe chipul imprimat in ei le va permite sa-si schimbe cat de cat felul de a gandi si de a se comporta, in mod liber, nefortati de nimeni.

V-ati pus vreodata intrebarea ce inseamna expresia "in vecii vecilor"? Asa cum "veacul" acesta e pe terminate si va urma alt "veac" sau eon sau perioada, si acela se va termina si tot asa la infinit. Cei mantuiti vor tinde mereu spre asemanarea cu Dumnezeu, din bine si si mai bine, din slava in si mai mare slava, asta e sigur. Dar poate ca si unii amarati din infern (nu la modul apocatastatic) vor vrea pana la urma sa se schimbe intr-un alt "veac", mai incolo, cand isi vor da seama ca este gresit sa ramana in rau pentru eternitate... Insa in NT scrie totusi altceva... Sa-L lasam pe Hristos sa judece.

Dar deocamdata suntem in veacul acesta asteptand Judecata.
Uite,iarasi scrii ce scrii dupa cum iti dicteaza mintea si la urma vii cu o fraza care ar trbuie sa te faca sa reflectezi mai adanc.Toti vom ajunge la Judecata.Frate Ionut,in vesnicie nu mai sant veacuri si alte veacuri cu posibilitati de pocainta si indreptare(invatatura bisericii ortodoxe).La sfarsitul veacului(timpului nostru) se termina totul,incepe vesnicia fericita sau chinuita.Expresia vecii vecilor este egala cu vesnicia.Iarta-ma frate dar ceea ce spui tu sunt ierezii, neconforme cu invatatura ortodoxa.E bine ca-ti pui intrebari dar tot la fel de bine este sa cauti raspunsul in invatatura sf.parinti.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 14:31:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marimira Vezi mesajul
Topcat, imi este foarte mila de tine de sufletul tau care-L cauta pe creatorul sau
Iti multumesc pentru compasiune, dar te inseli, eu nu-mi caut creatorul, voi faceti asta
Citat:
În prealabil postat de Marimira Vezi mesajul
S-a demonstrat si stiintific prin legea ENTROPIEI in fizica, " la finalul tuturor lucrurilor, tuturor ecuatiilor, exista ceva care "se ascunde" care nu poate fi demonstrat - acel ceva este D-zeu. D-zeu este infinit prin definitie: iubirea Sa este infinita , rabdarea fara margini, puterea de a ierta fara limite, intelepciunea si stiinta fara sfarsit, cunoasterea nu are limite.
Nu au legatura demonstratiile fizice sau matematice cu Dzeu. Nu inseamna ca daca am demonstrat ca nu vom gasi niciodata intregul adevar, acel ceva, care se micsoreaza din ce in ce mai mult este Dzeu, o entitate rationala. Si, mai mult, infinit de bun sau rabdator sau cum doresti sa ii mai spui.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
Focul iadului Profetul de carton Secte si culte 500 29.12.2012 16:49:09
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01