![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Crestinism fara dragoste lucratoare fata de Dumnezeu si fata de semeni, este doar o amagire. Dvs. nu puteti sti despre noi cata vietuire plina de dragoste avem. Nici noi despre dvs. Aici, doar purtam discutii (sper sa fie constructive). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu ar fi existat Biserica ortodoxa,nici aceasta lume nu ar mai fi existat,caci prin rugaciunile ei traim cu totii,si vii si adormiti... Spune Dumnezeu in Sfinta Scriptura... .....Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. sau ...Ca să știi, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.(Timotei 3;15) Dar voi spuneti ca dupa anul 100 ( aprox )....timp de 1800 de ani Biserica a fost biruita de portile iadului,s-a darimat stilpul si temelia adevarului,Dumnezeu i-a parasit complet pe oameni,minciuna a cistigat...dupa care Dumnezeu Duhul Sfint a inceput sa lucreze din nou( dupa o pauza de 18 secole ) si a reinfiintat Biserica...prin voi sau altii. Vorbind de Biserica ca trup mistic al lui Iisus Hristos Dumnezeu....este ca si cum tu te-ai nascut copil intreg si frumos,dar pe la virsta de 1 an ti-ai pierdut trupul,miinile si picioarele,raminind numai in cap....si printr-o minune,la batrinete...a inceput sa-ti creasca gitul. PS.Ce Sfinta Scriptura era la mare pret pe vremea Apostolilor ?
|
||||
|
||||
![]()
din propia suferinta si experienta stiu ca nimeni si nimic nu ma va scoate din credinta mea ! da,poate nu sunt asa evalvioasa! da,poate nu stiu sa dau citate din biblie ,ca alte persoane !da,nu am mers in ultimii ani la biserica ,in fiecare duminica ,chiar ma indepartasem de D-zeu,dar acum mai mult ca niciodata ,voi merge duminica de duminica la slujba !
sabatul pe care il tin neoprotestantii e sabatul evreilor ,din vechiul testament,nu stiu sa va dau citate ! duminica este a treia zi cand a inviat Hristos (din noul testament),de aceea duminica e ziua noastra de odihna ! neoprotestantii sunt evrei ? nu ,atunci ? eu asta nu inteleg acum tineti ce zice VT ,acum va ghidati dupa NT !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvantul lui Dumnezeu asha ne invatza sa tzinem Duminica: 'de sambata seara de la apusul soarelui pana luni diminetza la rasaritul soarelui' shi nu te intrista ca oricum Sfanta Cruce va osebi pe credincioshi de necredincioshi ca asha zicea Maica Siluana pe undeva printr-un filmuletz invatzandu-ne cum sa ne pecetluim cu ea shi cu puterea ei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
am invatat ceva : dc ma rog si ii cer lui Doamne din suflet ceva ,el imi vada da ,chiar dc va dura ceva timp ! ieri am avut parte de o mare minune ,si inca o data Doamne mi-a aratat cat de mare este El,si ca trebuie sa raman ferma in credinta mea !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiti care este singura zi a saptamanii binecuvantata si sfintita de Dumnezeu? Ziua a saptea. Iar Domnul Iisus Hristos nu a schimbat aceasta zi. Putea sa o faca. Mantuitorul a mai stat printre noi, inca 40 de zile de la inviere. Dar nu a schimbat ceea ce insusi Dumnezeu a poruncit si a scris pe table de piatra. Referitor la porunci: dvs. spuneati, intr-o postare anterioara, ca vreti sa tineti cele 10 Porunci (se intelege ca este inclusa si porunca a patra referitoare la ziua de odihna inchinata Domnului). Intrebarea este, cum vreti sa le tineti? Asa cum le-a lasat Dumnezeu? Sau, aveti "o teorie personala" (este exprimarea dvs), referitor la felul cum trebuiesc pazite cele 10 Porunci? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
primul fara de pacat sa arunce cu piatra ! tare rau imi pare ca nu stiu eu sa va raspund cu citate biblice ..dar intr-o zi ...cu soare ... acum va las ,am pierdut azi destul timp pe net ...am ceva mai important de facut : sa ma rog lui Doamne si la Maica Domnului sa il lumineze pe sotul meu ,si cred din tot sufletul ca D-zeu imi va asculta rugaciunile si sotul meu se va boteza curand ...apoi va veni cununia religioasa ...si abia atunci va veni si copilasul mult asteptat ! concluzie : D-zeu ma iubeste ! ne iubeste ! iar eu raman in credinta mea ,pana cand voi inchide ochii! Amin ! Doamne ajuta! sa te lumineze D-zeu ,caci esti in mare intuneric ! cum zicea cineva : cu biblia in mana ,citind in fiecare zi ,poti fi cel mai mare pacatos !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro Last edited by elenavioletacocos; 28.09.2009 at 13:42:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Parerea mea este ca Domnul Nostru Iisus Hristos dupa cum bine stim cu totii s-a inaltat la ceruri in ziua de Duminica, ziua in care S-a odihnit dupa povara pe care A Dus-o pentru noi pacatosi, iar daca EL a avut un motiv pentru a nu tine sabatul atunci eu cred ca acesta a fost pentru a face fapte bune si indreptatite. Deci se cuvine sa nu uitam ca bine putem face in orice zi din saptamana. Sa ne ierte Dumnezeu dupa mare mila Lui .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vedeti, spre exemplu, edictul lui Constantin cel Mare, in care se foloseste "dies solis" (ziua soarelui), nu "dies domini" (ziua Domnului), pentru a ziua intaia a saptamanii: Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.: "Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole." In plus, sunt suficiente marturii ortodoxe care arata ca primii crestini (inclusiv Sfintii Apostoli) au pastrat ca zi de odihna inchinata Domnului, ziua a saptea (sambata). "El, Hristos a fost numit Domn al Sambetei pentru ca El a sustinut sambata ca pe ceva al Sau. Hristos n-a desfiintat sambata pe care El o tinea". (Tertulian - Contra lui Marcion, cartea a IV-a, cap.XII Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55, declara: "Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, Gabriel Rascaru Ieromonahul, in Liturgica Bisericii Ortodoxe , ed. 1876, pg. 94, scrie: "Sambata s-a serbat intrucat priveste ca Lege morala si in secolele primitive ale crestinismului" P.S.Daca pazesti singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, inseamna ca nu crezi in inviere? Dumneata crezi in inviere numai duminica sau in fiecare zi? Last edited by condor; 28.09.2009 at 13:48:55. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|