Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2010, 10:11:21
lidia81 lidia81 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.09.2010
Implicit Atentie!

As vrea sa ma bag si eu in seama deoarece discutia se abate de la intelesul principal.As putea raspunde usor la aceasta Taina a Botezului
Discutia e in felul urmator:Nu botezul trebuie sa-l intelegem !!!!!!
Ci mai degraba:CE ESTE PACATUL!!!!!!
Biserica ortodoxa spune ca datorita pacatului originar a lui Adam "toti au pacatuit"si mai sunt si alte texte "in pacat m-a zamislit mama mea"(David spune)(am parafrazat); in momentul nasterii copilul este pacatos(e simplu)
vezi Ioan 3
5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.
Deci trebuie botezati
LOGIC NU?
Venim la protestanti sau neoprotestanti .Urmariti-ma
Reformatiunea credea in predestinatie care pana la urma crede la fel dar cu obiectiunea ca se face o "confirmare" in jurul varstei de 14ani.
Celelate culte neoprotestante fac in general acelasi lucru adica nu fac botezul copiilor luand ca text de baza ROMANI 6
Au text dar nu e foarte logic
Sa zicem ca e 1 la 1 .Egal ,sa zicem
LUCRUL CARE TREBUIE LAMURIT SI DE UNI SI DE ALTII ESTE:
SUNTEM SAU NU SUNTEM :SOCOTITI PACATOSI DE DUMNEZEU,in momentul nasterii?
Acum va rog sa continuati discutia.........
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34