Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2011, 22:32:55
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
aici gresesti ca judeci omeneste .... femeia e mai credincioasa decit barbatul ei ... ce a zis iisus ? ... cine isi va lasa , mama , tata , sora , etc si ce va face si ce se va intimpla? asta e o posibilitate

a doua posibilitate .... citi dintre cei care se casatoresc STIU DESPRE EI DESTULE SAU DESPRE CELALALT incit sa vada DACA POT DEVENI UN SINGUR TRUP ? stiu ca acum imi veti sari in cap dar va astept .....
asadar DE UNDE STII INAINTE DE CASATORIE CA CEL SAU CEA E SORTITA DE DUMNEZEU SA ITI FIE SOTIE SAU SOT SI SA DEVENITI UNU SINGUR TRUP????? citi dintre voi va spovediti inainte cind alegeti si aveti credinta ca ati ales bine?pot sa pun miliarde de intrebari ..... e foarte usor sa judeci lucrurile cind nu esti in situatiile respective ..... asadar eu inteleg taina CARE ESTE DEOSEBITA , dar NU SE APLICA NEVREDNICIEI NOASTRE .....
MULTA IUBIRE
ps acum o sa inceapa un atac in bloc asupra mea din partea voastra si in special din partea ortodoxa , dar va astept cu drag sa discutam ....
multa iubire

Credinta nu se vadeste in fuste lungi si pelerinaje, ci in jertfa si in fapte bune, orientate atat asupra lui Dumnezeu, cat si a aproapelui. Nu exista, dupa parerea mea, o dihotomie intre aproape si Dumnezeu, pe care sa il prefer, pe Dumnezeu in defavoarea aproapelui sau pe aproapele in defavoarea lui Dumnezeu. Lucrurile se imbina. Iubindu-mi sotul si avand grija de el (in toate aspectele) inseamna ca Il iubesc pe Dumnezeu, care a randuit sa mi-l dea. A, ca trebuie sa Il iubesti pe Dumnezeu din toate puterile tale, iar peaproapele tau doar (doar!!!) ca pe tine insuti, e altceva. Daca Il iubesti pe Dumnezeu nu nesocotesti Taina casatoriei, pe care El a infintat-o si juramantul din biserica. Daca iti iubesti sotul ca pe tine insuti, nu ramai indiferenta si nu il scoti din lumea ta - era un caz extrem cel relatat, cuplul ajunsese la divort din cauza ca sotia nu isi mai indpelinea datoriile de sotie (din toate aspectele).

Da, e o posibilitate, care se cheama CALUGARIE. E incompatibila cu casatoria, daca ai mers pe o cale, nu o parasesti ca aialalta e mai cu dichis.

A doua posibilitate - casatoria e cruce, o duci cu ajutorul lui Dumnezeu si la bine si la greu, nu dai bir cu fugitii cand nu mai e totul roz - nu sunt inca maritata, dar vorbesc din experienta celor din familie. Si bunica mea a fost o persoana foarte credincioasa si niciodata nu i-a zis bunicului: ma, ce pacatos / betiv / eretic esti, ce ma fac eu cu tine? Nu, a facut rugaciune, a tinut post pentru el si peste multi ani, a venit si el la credinta. A preferat sa piarda in fiecare duminica jumatate de slujba la biserica, pentru a veni la adoua jumatate cu toti ai casei, nu cum fac multele, sa fie ele de la sapte in biserica, iar sotii / copiii lor pot crapa, important e ca si-au facut ele datoria fata de Dumnezeu! Am zis un cuvant dur, dar asa e: casatoria e mantuire in doi, nu eu ma preocup de mantuirea mea cum stiusi tu de a ta, cum stii. Nu!
Fara sacrificiu nu merge nimic in lumea asta.

Si da, pentru a te casatori la biserica e necesara spovedania, ca asta devine o formalitate, ca si taina insasi, nu e de mirare.

Nu inteleg partea cu nevrednicia... adica mai bine traim in pacat decat sa ne casatorim cu nevrednicie? mai bine ne irosim ani din viata aiurea, incercand si cautand cai verzi pe pereti?pai nimeni nu e vrednic de nimic pe lumea asta, dar tot primim daruri (Harul care vine prin intermediul Sfintelor Taine=dar). De parca spovedania sau cununia nu e pentru tot omul pacatos, care nu mai vrea sa fie pacatos, ci numai pentru cei "vrednici"?

Si cum adica, "din partea voastra si in special din partea ortodoxa"? nu scrie ca esti ortodox? Aici nu ne atacam, discutam idei, ca sa nu fim unii pentru altii pricini de sminteala.
Mai scriu si maine, acum sunt pe fuga.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? inclusiveu Generalitati 9 02.07.2012 15:08:55
"Acatist pentru adormiti" - se poate? mirelat Slujba inmormantarii 14 22.03.2011 18:53:05
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
cati dintre voi imi vor tine "companie" in iad?! clujeanul33 Generalitati 21 13.02.2010 23:33:22