Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2016, 03:15:23
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
...uitând de sine. Dar unele dintre fiicele lor își spun că decât o astfel de viață, mai bine se mărită cu profesia. Sau învață, muncesc pentru a nu depinde material de un bărbat pe care nu se pot baza.
Uitind de sine, spui, expresie care m-a intrigat de la bun inceput. Si am scris iritat deunazi, insa mai apoi mi-am zis "si totusi... e de cugetat iarasi... hai sa cercetez de la capat...".
Asadar, Cristian, am cercetat tocmai la unul dintre baietii crestini. Si am gasit la el (Sfantul Serafim de Sarov) urmatoarea comparatie care i se atribuie:

Asa cum fierul se face moale pe nicovala, asa ma incredintez si eu pe deplin voii Domnului: fac asa cum voieste El, imi las voia mea deoparte...
("Sa ne rugam 15 zile cu Sfantul Serafim de Sarov" - M.Evdokimov, pag. 27)

Ei bine, Cristian: cum intelegi asemanarea dintre relatia fier-nicovala si relatia voia omului-voia Domnului?
Pe mine ma nedumereste ...izbitura! Intrucat fierul se face moale pe nicovala doar dupa ce este bine izbit cu ciocanul... De aici multime de intrebari nelinistitoare, inclusiv o posibila interpretare pozitiva a actiunii acelor barbati nevrednici asupra bietelor lor sotii...
Tu cum intelegi?

Adresez intrebarea tuturor celor care citesc pe aici. Cu multumiri,
Doamne ajuta!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare