![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
![]() Nu ma revolt neaparat impotriva credintei, si impotriva a orice ingradeste. Credinta e OK. Chiar e. Atata timp cat nu iese in spatiul public, etichetand concepte, ideologii si oameni. Ca o mentiune separata, imi e foarte antipatic si comunismul. Citat:
Citat:
Citat:
Te rog sa intelegi ca sunt si oameni carora chiar isi traiesc viata dupa regulile unei carti veche de mii de ani, cu origini incerte, plina de contradictii. De fapt nici voi, crestinii nu o faceti, si mai orice regula "divina" din respectiva carte care nu e compatibila cu vremurile in care traim, e convenabil interpretata, pentru a deveni digerabila social. Dupa cum a zis Bernard Shaw: “No man ever believes that the Bible means what it says: He is always convinced that it says what he means” Te rog sa intelegi ca si oamenii astia care cred in altceva decat voi sunt tot oameni, si mai mult decat atat, parteneri perfect egali de dialog. Nu suntem posedati, sau stricati. Pur si simplu avem alte repere. Citat:
![]() Incerc sa fac cat de mult bine in jurul meu, si sa ajut pe cat mai multi oameni pot. Nu pentru a ajunge in rai, ci pentru ca am ales sa fac asta, nu pentru ca ma feresc de o eventuala pedeapsa divina, sau pentru ca sper la vreo rasplata, si ea, divina. Daca cei care pe care ii ajut atunci cand pot imi multumesc, e suficient. A, si inca ceva. Macar sunt sincer, nu sustin ca iubesc pe toata lumea, sunt tot o iubire, uite asa... Dar nu stiu cum se face ca injur lumea pe forumuri. Ortodoxe. O seara buna.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|