![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Cum de lucrul asta, in practica, duce la diferite intelegeri ale Scripturii, poti sa explici? Este Duhul lui Dumnezeu atat de nehotarat, sau de fapt nu toti cei care pretind ca au Duhul pentru intelegerea Scripturii, chiar il si au? (aici poti sa te incluzi si tu). Citat:
Hai sa-ti pun niste intrebari. A spus sau nu Hristos: "iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin."? Era trup sau duh cand a facut acea promisiune? In ce fel va fi prezent pana la sfarsitul veacurilor? Cu logica ta, stiu ce ai sa spui: "daca este prezent inca de pe acum in trup, cum va fi prezent la a doua venire?". Ei bine, lucrurile sunt ceva mai subtile pentru o minte mai mult logica si mai putin duhovniceasca, asa cum si apostolii, imaturi duhovniceste fiind, au luat-o putin razna cand au auzit ce urmeaza sa manince si bea la Sf. Cina. Dar Hristos n-a retractat, n-a explicat ci doar a subliniat importanta gestului, stiind ca vor intelege atunci cand vor fi luminati deplin prin harul Sf. Duh. Ceea ce iti doresc si tie. Citat:
Pe urma sustii ca de fapt Scriptura se desluseste pe sine. Nu stiu cum vezi tu lucrurile, dar eu vad doua idei care se excluc reciproc. Sunt curios prin ce logica ai sa le impaci. Citat:
Protestantii continua sa le invoce chiar daca pana acum n-au adus nimic bun. Formele continua sa se schimbe, problemele raman. Citat:
De asta de altfel se si da de ceasul mortii sa critice radacinile ortodoxe. E greu de recunoscut, stiu..dar si voi aveti propria voastra traditie careia i-ati fost fideli din primul moment din care ati acceptat inscrierea intr-un anumit cult. Ca fidelitatea protestanta fata de predecesori nu dureaza prea mult (ce a ramas din "iluminatele" idei ale lui Luther la protestantii din ziua de azi?) asta e o alta chestiune.. Last edited by AlinB; 30.12.2009 at 13:15:30. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|