Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Anca, nu o mai lua pe Sophia peste picior -- stii foarte bine ca nu spune ca sta la o cafea cu mortii care ii povestesc vrute si nevrute. Si din cate stiu, vorbitul cu mortii nu este nici pe departe un har, ci este pacat, spiritismul este pacat, daca la asta te referi. Multi oameni "vorbesc" cu parintii lor adormiti, sau cu alti oameni dragi care le-au murit, in sensul ca le spun ce necazuri mai au, chiar ii intreaba de sfaturi...unora li se pare ca primesc raspunsuri, poate chiar primesc...este o reactie normala la suferinta pierderii cuiva drag.
|
Departe de mine gandul sa o iau peste picior pe sophia; chiar m-am alarmat citind acest lucru scris de ea. Si nu fara motiv.
Dar, ca sa vezi ca eu nu scriu de la mine aceste lucrui, ci petnru ca am citit despre vorbirea cu mortii, iata un scurt fragment din "Patericul Lavrei Pesterilor de la Kiev"
Despre Cuviosul Marcu:
" Nu numai ca nu-l speria moartea, ci dimpotriva il umplea de bucurie si sfanta asteptare. De aceea
a primit de la Dumnezeu harisma de a vorbi cu cei morti. In chip f simplu si natural, asa cum el insusi traia realitatea mortii si a vietii de apoi, comunica cu cei adormiti ca si cand ar fi fost vii. Le vorbea, le dadea diverse insarcinari, le trimitea mesaje si rugaminti. Iar aceia, prin ingaduinta lui Dumnezeu, ascultau toate aceste cereri ale cuviosului. Sfintenia si simplitatea sfantului sfaramau toate aceste legaturi ale mortii."
Multe minuni a facut Cuviosul Marcu, cu harul primit de la Dumnezeu, care se pot citi in cartea de mai sus.
Acelasi lucru il stim despre Sf. Spiridon, care a vorbit cu fiica sa, dupa ce a murit aceasta. A se citi minunile Sf. Spiridon.
Noesis, te-as ruga sa te informezi mai bine, inainte de a veni cu acuzatii de genul acesta.