Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Nu e bine sa te bazezi pe nasul tau, mai ales in timpul sarcinii...
|

Eu vorbeam de nashul meu, cel care a citit crezul la botez. Nu de nasul meu, organul, cam cu care reusesc sa simt mirosurile prin zona.
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Afirmatia, precum ca la Liturghie bisercile sunt mai goale, e eronata. Poate ca Pr. Raduca vorbea despre perioada comunista. Acum nu ai loc sa arunci un ac in biserica duminica. Am fost la Bucuresti, Brasov in perioada de post a Craciunului si am asteptat o ora pana s-au impartasit toti enoriasii. Am fost la tara in saptamana deniilor si nu lipsea nici un suflet din sat.
Imi pare f rau, cand vad ca se generalizeaza fara o baza reala.
Oamenii cand au probleme fac de toate: dau acatiste, merg la Sf. Maslu, la spovedanie si se impartasesc; se inchina la sfintele moaste; merg in pelerinaje, etc. Nu e ca in vest... unde chiar daca ar vrea oamenii, tot nu le au pe toate. Romanul la el acasa stie ce are de facut si face, daca e credincios.
Fani, ma faci sa rad: daca impartasania deasa o iei rar, de spovedania mai rara ce sa mai zic?!? 
|
Cu atat mai bine daca este asa!
Ce numesti spovedanie rara? Eu nu am zis ca sa fie rara, am zis ca nu ar trebui sa fie legata de impartasanie in mod automat. Ar trebui adaptata dupa constiinta omului, si dupa sfatul duhovnicului.