![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca acest subiect s-a dezbatut atat de mult, eu m-am gandit sa pun si niste povestioare despre foste desfranate.
În arborele genealogic al Mântuitorului, vedem că una din strămoașele Sale a fost Rahav desfrânata. Însă ea s-a lăsat de desfrânare când s-a căsătorit cu un israelit. Iar Sfântul Ioan Gură de Aur comenta că Dumnezeu a îngăduit să aibă o strămoașă desfrânată tocmai pentru a arată oamenilor că El îi primește pe cei care își îndreaptă viața. Mai mult, tot Sfântul Ioan Gură de Aur compară neamul omenesc cu o desfrânată de care se îndrăgostește un prinț. Și din desfrânată o face fecioară. Prin jertfa Sa, Mântuitorul a adus firea omenească la o înălțime duhovnicească fără precedent: de la starea de păcătoșenie în care zăcea a adus-o la stare de sfințenie, în Biserică și prin Sfintele Taine. Nimeni nu are dreptul să deznădăjduiască. Toți avem păcate, mai mari sau mai mici, și nu avem dreptul să ne judecăm unii pe alții. Pe mine, care am făcut Teologia, Dumnezeu mă va judeca mult mai aspru decât pe un om care a trăit în comunism și nu a cunoscut nimic. Deci, să alergăm toți către Mântuitorul, având în față pilda fiului risipitor, să cădem în genunchi și să strigăm: “Am greșit, Părinte!”, având nădejde că Dumnezeu ne ascultă rugăciunile, de vreme ce a venit să mântuiască lumea, să o sfințească, să o transfigureze, să o aducă de la starea de desfrânată la starea de fecioară! sursa http://florina.megablog.ro/2010/02/0...-o-desfranata/
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cu ce fel de om v-ati casatori? | aradeanu | Generalitati | 179 | 21.07.2014 17:22:04 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
cine ma ajuta? | Hartford | Muzica Bisericeasca | 4 | 30.09.2010 04:03:37 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
|