![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
De ce e păcat metoda calendarului? Am înțeles de ce sunt prezervativul și anticoncepționalele, dar metoda asta nu am înțeles de ce e păcat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai cred ca e pacat tot din motivul utilizarii lui si anume ferirea de prunci... |
|
|||
|
|||
![]()
Deci până la urmă sexul trebuie utilizat numai pentru creearea de prunci?
|
|
|||
|
|||
![]()
DA, NU STIAI ? Doar esti pe un forum ortodox, ce te astepti sa afli ?
Scuza-ma !, am glumit, am glumit si te-am luat asa tare, tocmai pentru ca s-a discutat indelung acest subiect si, crede-ma, nu mai are rost, risti sa te impotmolesti in teorii din ce in ce mai bizare si departajate de orice realitate viabile. Nu-si mai au rost astfel de intrebari, nici macar framantarile, fiindca fiecare si le stie pe-ale lui, Dumnezeu stie pe-a fiecaruia, si, pana la urma intimitatea este intimitate si nu trebuie afisata aici... ARATA-MI MIE PE LUMEA ASTA UN CUPLU DE OAMENI CASATORITI CARE S-AU IMPREUNAT DOAR PENTRU A PROCREA...IMPOSIBIL ! Deci, de ce am mai vorbi bazaconii de tot felul, ca sa ne aflam in treaba ? Spunea Fani pe undeva pe-aici, oamenii nu se impreuneaza doar pentru procreere, fiindca nu sunt animale, caci zona erogena a omului este creierul...de aceia privim si sexualitatea cu simtire si rationament, nu doar instinctiv ca dobitoacele.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
"Și apropiindu-se unul din cărturari, care îi auzise vorbind între ei și, văzând că bine le-a răspuns, L-a întrebat: Care poruncă este întâia dintre toate? Iisus i-a răspuns că întâia este: "Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn". Și: "Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și din toată puterea ta". Aceasta este cea dintâi poruncă. Iar a doua e aceasta: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți." Mai mare decât acestea nu este altă poruncă." (Marcu 12, 28-31) Citat:
Biserica Ortodoxa nu s'a pronuntat foarte clar asupra acestei metode. Sunt doar unii teologi care vad in aceasta un del de "perioada de pogoramant", data de Dumnezeu omului. Insa parerea lor ramane personala, iar nu oficiala. Noi una stim: cand omul ajunge sa urmareasca numai implinirea poftei sexuale, oricand ar avea loc apropierea, e pacat. Daca omul iubeste cu adevarat pe sot/sotie si se apropie de el/ea cu mult drag, atunci apare binecuvantarea si pacea. Apropierea nu este numai pentru nastere de prunci, ci si pentru unitatea familiei. Trec uneori 3-4 luni si nu apara nici un copilas. Apoi apare. Oare nu Dumnezeu randuieste acestea ?! Deci se poate vietui normal, fara "protejari" si tinand doar zilele de post si sarbatori, iar Domnul vazand dragostea curata a celor doi soti, cat si nevointa de a pastra postul si sarbatorile, nu va ingadui la a se naste mai multi copii decat hotaraste El, intru intelpciunea Lui. Cand omul calculeaza si zice "fac 2 copii", el nu ia in calcul ca unul poate sa se imbolnaveasca, iar un altul sa ii moara in accident. Este mai bine sa il lasam pe Dumnezeu sa hotarasca aceasta, in locul nostru. Noi doar sa ne pazim pe calea cea dreapta, sa iubim curat si sa ne apropiem de sot/sotie oricand e vreme binecuvantata.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 09.03.2010 at 08:53:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta este cazul ideal. Daca putem, sa-l lasam pe Dumnezeu sa hotrasca. Daca nu vrei sa ai preamulti copii, rugaciunea la Dumnezeu este cel mai bun anticonceptional, poate :-) Dar .. nu e intotdeauna asa de usor. Exista cazuri in care femeia este bolnava, in pericol de moarte daca naste, sotul este bolnav, face chemioterapie etc. Si Dumnezeu ne-a mai dat si minte si prudenta sa le folosim. 'Metoda calendarului' nu este o metoda atat de sigura. Adica, pastrand un numar de zile de abstinenta cam de 10 zile pe luna, tot mai poti concepe copi, pentru ca nu suntem masini, si ovulatia nu se produce chiar dupa ceas, nici fecundarea. Deci, folosind aceasta 'metoda' cand nu mai vrem sa avem copii, tot mai putem avea. S-a discutat si rasdicutat despre asta, stiu.. Pana la urma fiecare cuplu face cum i se pare mai bine.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Rugaciune si incredere in purtarea de grija a lui Dumnezeu. Citat:
Acestea sunt exceptii, iar acolo stie Dumnezeu si duhovnicul cum sa masoare. Sunt prea grele pentru mine spre a'mi da cu parerea. Noi vorbim aici de majoritatea dintre noi, cei cat de cat normali si cat de cat sanatosi, care nu avem problemele mai sus amintite. Sa nu ne ascundem si noi dupa neputintele altora. :) Cat despre "mintea si prudenta" date de Dumnezeu... da, sa le folosim, insa drept si curat, spre placul lui Dumnezeu ! Noi nu putem face "un fir de par din capul nostru alb sau negru"... oare am putea face un copil fara voia lui Dumnezeu ?! Avem nevoie de curaj, de nadejde si de nebunie curata !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur, un cuplu poate cere sfatul duhovnicului. Nu se pot face reguli generale, asta vreau eu sa zic. Trebuie sa pastram in minte principiile, si sa vedem cum sa le aplicam.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricum, a avea nadejde in Dumnezeu nu este lucru usor... dupa cum ziceam, este chiar o nebunie curata. :)
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cu ce fel de om v-ati casatori? | aradeanu | Generalitati | 179 | 21.07.2014 17:22:04 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
cine ma ajuta? | Hartford | Muzica Bisericeasca | 4 | 30.09.2010 04:03:37 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
|