Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2010, 22:15:06
Vladimir-Adrian Vladimir-Adrian is offline
Banned

Data înregistrării: 22.02.2010
Implicit Hristos ii cearta aici pentru ce fac, nu pentru ce zic

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Aceasta este o mare contradictie cu ce spune Hristos in alte parti unde-i cearta pe farisei si pe alti ipocriti ai vremii.

Eu din ce am studiat am ajuns la concluzia ca multe din aceste scuze gasite preotilor sunt "ungeri ale textului" incluse prin pseudo-traduceri si adaugiri de catre aceeasi preoti pe motiv de auto-protejare si distantare de "plebea cirtitoare"
Nu e nicio contradictie. tocmai de-aia Isus ii critica, pentru ca nu faceau ce spuneau. De-aia le spunea fatarnici si ipocriti. Dar ceea ce spuneau, spuneau corect, conform Legii.(in pasajul de fata si in cele mai multe situatii). Am reprodus mai jos principalele trei traduceri biblice moderne

R: 1Atunci Isus, pe cînd cuvînta gloatelor și ucenicilor Săi,
2a zis: ,,Cărturarii și Fariseii șed pe scaunul lui Moise.
3Deci toate lucrurile, pe cari vă spun ei să le păziți, păziți-le și faceți-le; dar după faptele lor să nu faceți. Căci ei zic, dar nu fac.(Mt23.1-3, Biblia, traducere Dumitru Cornilescu)

Atunci a vorbit Iisus mulțimilor și ucenicilor Săi,
Zicând: Cărturarii și fariseii au șezut în scaunul lui Moise;
Deci toate câte vă vor zice vouă, faceți-le și păziți-le; dar după faptele lor nu faceți, că ei zic, dar nu fac. (Mt23.1-3, Biblia- traducere clasica ortodoxa)

Atunci le-a vorbit Iisus mulțimilor și ucenicilor Săi,
zicând: „Pe scaunul lui Moise s'au așezat cărturarii și fariseii;
deci, pe toate câte vă vor spune faceți-le și păziți-le, dar după faptele lor să nu faceți, că ei spun, dar nu fac.( Mt23.1-3 Biblia, traducere Valeriu Anania)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ascultarea de Biserica - pana unde ? Erethorn Biserica Ortodoxa Romana 30 03.08.2012 14:14:51
O biserica unde se fac cateheze Elenis Generalitati 18 14.04.2011 22:32:33
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 54 12.11.2009 13:54:22