Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 22:48:04
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Sufletul unui copilas de 5 ani ..nebotezat unde ajunge ..in caz ca trece la cele vesnice? sa ne explicati Taina Botezului in cultul dumneavoastra.
Copiii sunt curati pentru faptul ca nu au avut timp sa pacatuiasca. Vor merge in cer. Botezul este marturisirea publica in fata martorilor vazuti si nevazuti a faptului ca omul s-a pocait de pacatele lui si s-a hotarat sa-si schimbe viata urmandu-L pe Hristos. Asta e ce am inteles eu, dar mai multe poate sa va spuna fratele meu penticostalul , el a facut teologie.

Citat:
Sunteti responsabila pentru afirmatiile pe care le faceti, considerati ca oricine ar lectura aceste raspunsuri ar avea de castigat, considerati ca ar fi cu putinta raspunsuri mult mai bune..?
Desigur ca ar fi posibile raspunsuri mult mai bune. Eu raspund dupa mintea mea, sigur sunt altii mai luminati si mai plini de Duh Sfant. Daca omul castiga sau nu ceva de pe urma a ceea ce citeste, stie numai Dumnezeu, m-as bucura; insa eu am fost intrebata si raspund.

Citat:
ati luat si in considerare ca ati putea spune si neadevaruri..? daca s-ar adeveri un asemenea neadevar ati avea taria sa recunoasteti?
Bineinteles. Chiar am gresit de vreo doua ori si am recunoscut. Alteori editez ce scriu, pentru ca mai gresesc.

Citat:
Va rog sa explicatia sensul acestor cuvinte: a actiona si a indemna?
Pe care dintre aceste cuvinte l-ati folosi dumneavoastra si care dupa parerea dumneavoastra este mult mai cinstit a-l utiliza?..eu consider ca fiecare cuvant are o foarte mare importanta.
ACȚIONÁ, acționez, vb. I. 1. Intranz. A întreprinde o acțiune, o faptă etc.

INDEMNÁ, îndémn, vb. I. Tranz. 1. A convinge pe cineva să facă ceva, a chema la o acțiune; a îmboldi, a stimula, a impulsiona;

Amandoua sunt importante si se pot utiliza in mod cinstit. Nu inteleg intrebarea dvs.

Citat:
Ce reprezinta pentru dumneavoastra un acatist?
O rugaciune spusa in BO.

Citat:
Orice om care aprinde o luminare pentru pomenirea celor trecuti la cele vesnice ajunge in Iad? Il considerati ca fiind un mare pacat?
Nimeni nu ajunge in iad pentru o lumanare, ci doar daca nu a crezut in Hristos. Nu stiu cat e de pacat. in cel mai bun caz il consider un act inutil.

Citat:
Marturisti va rog care o fi cel mai mare pacat al dreptei credinte..daca o fi vreunul..?
Dreapta credinta nu are pacate. Daca va referiti la BO, nu e treaba mea sa judec, mai ales ca sunt musafir.

Citat:
As dori sa raspundeti sincer, considerati ca, cunoasteti ortodoxia atat de bine incat sa-l indemnati pe unde drept crestin intr-o anumita directie?
Nu am in ce directie sa-l indrept pe un drept crestin. El merge deja in directia cea buna. Pot eventual sa merg si eu impreuna cu el si sa ne rugam impreuna sa-i putem ajuta pe altii.

Citat:
Ce reprezinta pentru dumneavoastra o icoana..tot omul care cinsteste o icoana ajunge in Iad?
Pentru mine o icoana este o pictura mai mult sau mai putin reusita. Inchinarea inaintea ei o consider pacat. Insa raiul nu-l dau eu, ci Dumnezeu.

Citat:
Considerati ca pentru un drept crestin ar fi foarte bine sa treaca la cultul dumneavoastra?
Cred ca dreptii crestini nu schimba culte decat daca ii cheama Dumnezeu. Daca va referiti la un ortodox care rataceste prin lume fara Hristos, sunt fericita sa i-l prezint pe Hristos cum L-am gasit eu. Daca va voi sa vina in biserica mea, e bine. Daca va voi sa ramana unde e sau sa mearga la adventisti, iar e bine. Insa neaparat sa fie un crestin adevarat.

Citat:
Care o fi cel mai mare pacat al cultului dumneavoastra? ..de o fi vreunul.
Dumnezeu nu m-a chemat sa fiu cautator de pacate nici la cultul meu nici la al dvs. Pacatul e pacat la oricine il face.

Citat:
Va pasa catusi de putin de un suflet, daca ar fi nevoie ati putea sa-l calauziti pe calea cea buna?
Da

Citat:
Dupa toate aceste marturii mai sustineti inca ca suntem oarecum pe aceeasi linie, sau careva dintre noi om fi intr-o mare ratacire?
Domnule, nu stiu in ce ratacire se afla vreunul dintre dvs. Abia vorbim de cateva zile. Iar prin internet nu prea poti cunoaste omul.

Citat:
Cunoasteti acest cuvant "smerenie"..va rog sa-i dati o explicatie.
Esti smerit atunci cand te vezi mic pe tine si mare pe Hristos. Smerenia desavarsita este atunci cand implinesti Galateni 2:20

"M-am răstignit împreună cu Hristos; și nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăiește în mine. Și viața de acum, în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine."

Inca o data, va rog sa nu va mai cereti mereu iertare, caci nu gresiti cu nimic. Insa e posibil sa incep sa fac si eu la fel, caci am tendinta sa vorbesc cu omul cum vorbeste si el cu mine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13