![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
draga maria luisa discutia era despre cinstirea icoanelor in Biserica ortodoxa. daca ne indepartam de la subiect, clar ca apar alte nelamuriri pe parcurs. si pentru ortodocsi e importanta respectarea legii lui Dumnezeu asa cum apare ea in VT si mai ales cum o propune Hristos in NT. Hristos nu a desfiintat legea VT, ci a desavarsit-o. tot Hristos a spus ca dupa Inaltarea Lui la cer, Il va trimite pe Duhul Sfant: "multe mai am a va spune dar nu le puteti purta acum dar Il voi trimite pe Duhul Adevarului. Acela va va invata pe voi toate". adica in prestiinta lui, Dumnezeu stia ca se vor ivi neintelegeri, de aceea il va trimite pe Duhul Adevarului care sa fie cu noi pana la sfarsitul veacurilor Toti sfintii parinti din primele secole, adunati la sinoadele ecumenice au fost inspirati de Duhul Sfant ( mai exact au fost invatati de Duhul Sfant) cum sa rezolve neintelegerile ivite . iar toate aceste invataturi inspirate de Duhul Sfant sunt cuprinse in ceea ce se cheama Sfanta Traditie ( a nu se confunda cu traditiile etnice specifice fiecarei comunitati ) si sunt la fel de importante ca Sfanta Scriptura. Biblia a fost scrisa sub inspiratia Duhului Sfant iar Sfanta traditie sunt predaniile prin viu grai de care vorbesc apostolii iar apoi clarificarile facute in scris, ca sa nu se piarda sau sa dea nastere altor interpretari. s-a zis: "legea prin Moise s-a dat DAR harul si adevarul prin Hristos au venit". ca evreii s-au oprit la legea lui Moise, asta-i alt subiect de discutie. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|