Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 00:41:39
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Cred ca sunt speculatii si imaginatie in ceea ce spui despre poruncile lui Dumnezeu. A spus clar aceste porunci, nu ca sa ne imaginam vrute si nevrute.
De ce dai vina pe ei aiurea? Ti-ar placea sa zica despre tine ca e vina ta ca nu intelegi?
draga maria luisa
reciteste postarea lui andreicozia in care spunea ca nu intelege ce vina aveau evreii ca Dumnezeu nu li se arata
la care eu ii raspundeam : "nu cred ca se pune problema in termeni astia [si anume] , ca e vina lor ca Dumnezeu nu li se arata" , nu, nu e vina lor doar ca inca nu venise "plinirea vremii" si ei nu erau pregatiti.

poate imi spui de unde reiese ca dau vina pe evrei

Porunca 2 a Decalogului, Iesire 20,4 "Să nu-ți faci chip cioplit și nici vreo asemănare cu ceva din câte sunt în cer, acolo sus, ori din câte sunt pe pământ, aicea jos, ori din câte sunt în apele de sub pământ"

iar eu am spus in postarea anterioara:
"oricum si L-ar imagina omul pe Dumnezeu, nu coincide cu realitatea dumnezeiasca.
Imaginatia omului oricat ar fi de bogata si rafinata are niste limite din care nu poate iesi.
Iar porunca de a nu-si-L imagina ei ca pe nimic din cele ce se vad in cer si pe pamant si in ape si sub ape, tocmai asta cred eu ca inseamna", SI ANUME, SA NU SI-L REPREZINTE IN VREO FORMA DIN CELE CE SE VAD.

poate era mai exact "oricum si L-ar fi imaginat"

da, poruncile sunt clare, tocmai de aceea a dat Dumnezeu porunca asta.
si anume ca pana la "plinirea vremii" , Intruparea lui Hristos, nimeni sa nu si-L inchipuie si reprezinte pe Dumnezeu in vreun fel asemanator cu cele de pe pamant, sau din cer...
Doar Hristos e chipul vazut al Dumnezeului celui nevazut. si acest chip poate fi reprezentat iconografic.

Sau vrei sa zici ca si asta-i doar imaginatia mea ?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42