Citat:
În prealabil postat de arwein
ASTA e discutie de dragul discutiei!
Apreciez mult cunostintele dumneavoastra in domeniul teologic, consider ca stilul dumneavostra este aparte si are farmec (stilul apologetic), DAR va rog, nu creati conflicte din schimburi pasnice de idei!
|
Nu ma intelegeti gresit : eleganta si politetea sunt particularitati esentiale pt. un om(in legatura cu specificarea profesiei; mai ales ca insasi profilul precizeaza asta ; este o atitudine politicoasa din partea profilului de a va invita sa spuneti cine sunteti facindu-va cunoscut dar dvs. trebuie sa o intelegeti ca pe mai mult decit o invitatie) . Atitudinile si alegerile sunt ale dvs. dar este f. posibil sa fiti nevoit sa suportati critica propriilor alegeri fara a va supara pt. aceasta ! Din punctul meu de vedere observatia pe care am facut-o nu a fost de dragul de a discuta, ma asteptam sa intelegeti cu totul altceva, ci viza pe linga liberul arbitru si corectitudinea substantei postate . Este potrivit sa fim f. atenti cu ce postam ; si asa , dupa cum lesne se poate observa, vedeti ca se crede ca din cauza carentelor alimentare lesina lumea la biserica de numa-numa... si pe deasupra se si gasesc adepti ferventi a acestei pareri care culmea, fac uz de asa-zis cunostinte medicale justificative dobindite din revistele de ,,cultura" medicala. Cit de multe rigori si standarde calitative dupa care traim si actionam avem in uz , atit de mult suntem cineva, ca sa zic asa. Daca ne permitem atitudini de orice fel sau pareri si conceptii lejere nu avem de unde sa pretindem sau sa afisam o pozitie onesta si o atitudine profesionista , documentata, corecta , riguroasa, demna de luat in seama, care sa atraga atentia sau chiar sa se impuna . Iar daca nu suntem persoane marcante sau deosebite ... nu prea este bine deoarece de mediocritate si de impostura este satula lumea . Panglicarii si fitilistii nu sunt apreciati nici in lumea laica dara-mi-te pe tarimul duhovnicesc . Ginditi-va, de exemplu , daca parintii bisericii ar fi vorbit cu indiferenta sau cu mai putine pretentii de corectitudine si rigurozitate noi astazi ce mostenire am mai fi avut sau altfel spus , despre ce am mai fi discutata ; despre pareri relative si nu tocmai adevarate !
Este parerea mea fata de ceea ce poate conta pe un forum ortodox(oameni si pareri !) . Dvs. procedati cum credeti de cuviinta si nu intelegeti interventia mea ca un afront sau ca discutii inafara subiectului. Cit despre un conflict ... lucrurile sunt mult departate si nu se poate declansa decit in masura in care credeti ca ati procedat absolut corect iar fistecine se gaseste sa va interpreteze . In acest caz va rog sa ma iertati , intentiile mele erau altele . Ador discutiile serioase, cit mai documentate si profunde despre subiecte vitale si cu parteneri (in acest caz : frati de nevointa) deosebiti . Acestea ma atrag si le apreciez !
Daca ne mai auzim sa dea D.zeu sa ne auzim cu bine si bucurie !