Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2010, 10:20:17
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
stii eu am incredere in preotii mei care au har cu Duhul Sfant,dar stii eu nu am acel har,sunt un om simplu cu pacat,dar daca zici ca tu intelegi totul si nu pui si ceva pentru suflet sa mai postesti si sa te rogi si sa te spovedesti.
De unde stii tu ca nu postesc si nu ma rog? Relatia mea cu Dumnezeu e personala, nu trebuie sa dau sfoara in tara cat postesc si cat ma rog si cat citesc Sf Scriptura.

Citat:
Eu nu am sa intru in casa omului cu forta sau sa ma duc la el cand acel om are o treaba de facut,dar daca nu vrea nu il conving sau daca da da,dar nu-s cu har ce nu intelegi si mie mie greu sa inteleg anumite parti in Evangheli sau din Sfanta Scriptura mai bine iau carti talcuite Sfintii Parinti si de la ei pot sa inteleg care au har de la Duhul Sfant si care sa stie cu intelepciune.
Nu intri cu forta, dc omu nu te primeste mergi mai departe. Ideea e nu sa il convingi de ceva, ci sa prezinti Evanghelia lui Hristos. Nu e treaba ta sa il convertesti ci doar sa ii propovaduiesti. Asta ca nu ai suficient har e o scuza care e scoasa mereu la inaintare de parca Dumnezeu iti cere sa fii perfect ca sa intelegi Sf Scriptura.
Fa ce zice in Iacov, roaga-te Domnului sa iti dea intelepciune ca sa intelegi Cuvantul Lui.

Citat:
Nici tu nu ai acel har sa intelegi pentru Cuvantul lui Dumnezeu este greu sa intelegi,fiindca omul trebuie sa mergi mai profund ca sa intelegi,iti trebuie o scoala teologica si ortodoxa ca sa intelegi.
Ma faci sa rad :)). De unde si pana unde trebuie sa am scoala ortodoxa sa citesc Sf Scriptura si sa inteleg? Petru Pavel Ioan Matei etc n-au avut nici un fel de scoala ortodoxa. Ca sa nu mai vb de Avraam,David,Ieremia,Isaia etc
Dumnezeu nu da intelepciune in functie de ce scoli ai facut.Uita-te la Pavel, inainte sa se intoarca la Dumnezeu prigonea pe crestini desi studiase VT, avusese profesor pe Gamaliel.
Asta nu l-a impiedicat sa aiba o gresita intelegere a Scripturii si abia cand s-a intalnit cu Mantuitorul a inteles Adevarul.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42