Desi de multe ori am fost de accord cu tine, acum chiar nu sunt.
Sfântul Ioan Casian spune asa străinătatea este foarte propice mântuirii. Pune-ti o singura intrebare, cati dintre noi cei plecati afara am spus :'' Face-se voia Ta Tata''?, si cati dintre cei care au spus, nici macar duhovnicul nu le-a zis: '' Nu plecati afara din tara'' !
Inainte de a mai judeca, ar tb sa te gandesti ca poate-ti ceri osanda singur.
Aici nu stau cainii cu colacii-n coada, si nu e nici Raiul pe pamant. Incercari sunt, si crede-ma sunt asa de grele uneori...
In rest, Doamne ai mila.
Citat:
În prealabil postat de Traditie1
România luptătoare e constituită din cei care, puțini sau mulți, aleg să trăiască corect în această țară. Nu trebuie să fii un erou sau geniu, e suficient să nu pleci. Chiar dacă acești oameni sunt foarte puțini, chiar dacă, teoretic, ai fi ultimul, efortul tău are rod, pentru că România dăinuiește prin oamenii care cred în ea.
Faptul că ceilalți fac răul nu înseamnă că trebuie să fugi ci dimpotrivă, să rămâi. Dar asta corespunde unei viziuni a vieții care din păcate nu caracterizează pe cei mai mulți. Sunt două feluri de a privi viața de acum: ca un bun de consum sau ca un sacrificiu pentru o idee. Cei mai mulți oameni nu reușesc să se înalțe la nivelul idealurilor; presați de grijile cotidiene și de ambițiile mărunte pentru lucruri și situații trecătoare ei duc o viață egoistă care nu se materializeazăîn ceva durabil,veșnic. Al doilea fel de a privi viața este de a crede și a te sacrifica pentru o idee nobilă, fie ea religioasă sau socială.
Te înțeleg, dar dacă oamenii Bisericii se comportă așa înseamnă că nu fac parte cu adevărat din Biserică, că sunt uscături pentru care nu trebuie să ne întristăm și care nu trebuie să ne abată din drumul nostru.
|